Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şehirleşme Açıklaması! Göğe Değil Toprağa Daha Yakın Olmalıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen "Şehir ve Güvenlik Sempozyumu"nda,''Kibrit kutusu gibi dikilmiş binalarla bir yere varamayız. Biz göğe değil toprağa daha yakın olma gayreti içinde olmamız lazım.''dedi.

02.01.2020-12:27 - (Son Güncelleme: 02.01.2020-12:39) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şehirleşme Açıklaması! Göğe Değil Toprağa Daha Yakın Olmalıyız

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen "Şehir ve Güvenlik Sempozyumu"nda şehirleşmeye ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan güvenlik sorularına yönelik önemli açıklamalarda buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya yönelik açıklamaları tam olarak şöyledir:

Artık şehirlerimizin dış güvenliğini surlar ve hendeklerle koruyamayacağımız, içerideki düzeni de sadece kolluk gücüyle sağlayamayacağımız bir yere gelmiş durumdayız. Türkiye’nin yaşadığı dönüşümden şehirlerimiz de nasibini aldı. Son 17 yılda yaptığımız yatırımlarla Türkiye fiziki olarak oldukça ileri yapıya kavuştu.

"DİKEY MİMARİYLE ŞEHİRLERİMİZE İHANET ETMİŞ OLURUZ"

Küçük hesaplar yaparsak şehirlerimize ihanet etmiş oluruz, burada kararlı duruş şart. Dikey mimariyle şehirlerimize ihanet etmiş oluruz. Yatay mimariyle bir defa hem kendi medeniyetimizi inşa etmiş oluruz hem de şehirleşmenin ne demek olduğunu dünyaya göstermiş oluruz. Bu adımları kararlılıkla atmak ve TOKİ'yle, Emlak Konutla ortaklaşa adımlar atarak tip projeler oluşturmak ve buna göre de bu adımları atmamız lazım.

Eğer atmazsak çok geç kalmış oluruz. Kibrit kutusu gibi dikilmiş binalarla bir yere varamayız. Biz göğe değil toprağa daha yakın olma gayreti içinde olmamız lazım. Ülkemizde yeni gecekondu inşası kesinlikle olmadığı gibi eskilerin de önemli bir bölümü kentsel dönüşüm projeleriyle ortadan kalkmıştır.

"BATI ŞEHİRLERİ AÇIK HAVA HAPİSHANELERİNE DÖNÜŞTÜ"

Fransa'da yaşananları görüyorsunuz. Paris sokakları ne hale geldi biliyorsunuz. Bunları daha büyük sorunlar bekliyor. Ülkemizde her gün olan olaylardan sadece biri batı ülkesinde olduğunda demokrasiden hemen taviz veriyorlar. Güya özgürlük sembolü sayılan batı şehirleri açık hava hapishanelerine dönüştü.

"Açık ve net söylüyorum inanın bunlar iyi günleri. Bunları daha çok büyük musibetler bekliyor. Niye? Güvenlik sorununu tehdit eden ne kadar uyuşturucu olayı varsa bütün bunların baronları bizdeki terör örgütleriyle beraber çalışıyorlar."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal