Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kritik Ziyaret Öncesi KDV Açıklaması: Ciddi Cezalar Uygulayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) 2 günlük kritik bir ziyaret öncesi havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

14.02.2022-11:09 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-14:07)

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan'ın daveti üzerine Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) 2 günlük kritik bir ziyarette bulunacak olan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ziyaret öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kritik ziyaret öncesinde önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, bugün başlayacak KDV indirimine uymayan müesseselere ciddi yaptırımlar uygulanacağını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE’ye yapılacak 2 günlük ziyaret öncesinde havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Havalimanında gazetecileri selamlayan Erdoğan, kritik ziyaretine ilişkin şu ifadeleri kullandı; ‘Bugün geniş bir heyetle Abu Dabi'yi ziyaret edeceğiz. Abu Dabi'yi en son 2013 yılında ziyaret etmiştim. Körfez bölgesindeki tüm kardeş ülkelerin güvenliğini kendimizden ayrı görmüyoruz. Geçtiğimiz ay Abu Dabi'ye yapılan saldırıları güçlü şekilde kınadık. Bugün ve yarın gerçekleştireceğimiz temaslarda, ikili görüşmelerimizin haricinde bölgesel konuları da ele alacağız.

İKİ ÜLKE EKONOMİSİ ÇOK ÖNEMLİ POTANSİYELİ TEMSİL EDİYOR

Abu Dabi en çok ticari ilişkimiz olan bölgelerden birisi. İki ülke ekonomisi çok daha önemli bir potansiyeli temsil ediyor. Gerek gerçekleştireceğimiz görüşmeler, gerek imzalayacağımız imzalarla bunları gerçekleştireceğimize inanıyorum. Ziyaretimiz vesilesiyle, savunma sanayinden sağlık, tarım, kültür ve eğitime kadar çok sayıda adımların atılmasını hedefliyoruz. Bu düşüncelerle ziyaretimizin hayırlı olmasını diliyorum.’


KDV İNDİRİMİ UYGULAMASI BAŞLADI

KDV indirimi uygulamasının bugün başlayacağını duyuran Erdoğan, bu uygulamaya uymayan müesseselerde büyük miktarda cezalar kesileceğini aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti; Bu konuyla ilgili gerek Maliye Bakanım gerek Ticaret Bakanım açıklamalarını yaptılar. Kurduğumuz ekiplerle beraber, bizim attığımız adımlara ters adım atanlara ciddi cezalar uygulayacağız. Arzu edilmeyen adımlara atanlara cezalar ağır olacaktır. Buraların kontrolü ve denetimi sürdürülecek.’

UKRAYNA-RUSYA GERİLİMİ

Konuşmalarında Ukrayna-Rusya gerilimine de değinen Erdoğan, ‘Biz sadece BAE ve Türkiye arasındaki ilişkileri değil, bölgedeki ilişkileri de masaya yatıracağız. Tabi bunun en önemlisi Ukrayna Rusya gerilimi bunun üzerinde de ıslarla duracağız’ ifadelerine yer verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal