Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti'ye Başörtüsü Tepkisi: Kafalarında Hâlâ O Yasak Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde 55 milletvekili ile beraber istişare toplantısında buluştu.

25.06.2021-12:51 - (Son Güncelleme: 25.06.2021-13:40) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti'ye Başörtüsü Tepkisi: Kafalarında Hâlâ O Yasak Var

AK Parti'de koronavirüs salgın sebebiyle ara verilen istişare toplantılarına dün bazı milletvekilleri ile tarafından devam edildi. AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önderliğindeki toplantı yaklaşık 3 saat boyunca devam etti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin istişare toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yaz dönemi başladığında bütün çalışmaları gözden geçirdikleri seri toplantılar gerçekleştirdiklerine işaret eden AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlarıyla bir araya geldiğini, pazartesi günü de AK Parti Teşkilat Başkanlığı'nın 81 il başkanı ile istişare için toplantı yaptığını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde AK Partili Belediye Başkanları'yla olduğu toplantında, '''Sosyal medya belediyeciliği hizmet belediyeciliğinin yerini alamaz. Bizim öncelikli vazifemiz, milletimize hizmet etmektir. Sizlerden 2019 yılında açıkladığımız 11 maddeye bağlı kalmanızı istiyorum. Sizlerin milletin gönlüne girme çabası, 2023 seçimlerini de etkileyecektir.'' 

VATANDAŞA KIYMET VERİLMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarından beklentilerini ise şu ifadelerle belirtmişti:

''Artık vatandaşlarımız belediyelerden sadece rutin işlerinin görülmesini değil kendisine kıymet verilmesini, saygı duyulmasını bekliyor.

Vatandaşa değer veren, çözüm arayan, gayretli, çalışkan, dürüst bir belediyecilikten bahsediyorum. Çok iyi biliyoruz ki gönülden yapılan her iş bereketlenir. Yüksünerek yapılan hiçbir işten fayda olmaz. Özellikle imar düzenlemelerinde asla şaibeye yer vermeyecek şekilde adil ve açık bir çalışma ortaya koymanız gerekiyor. Aynı şekilde ihaleleri mutlaka şeffaf bir şekilde gerçekleştirin, hatta tüm ihaleleri canlı yayınlayın. Yaptığınız işlerin tanıtımına önem verin. Yerel Yönetimler Başkanlığımız illerimize yönelik çalışmalar yapıyor.'' demişti.

BAKANLARDAN BRİFİNG

Bakanlar ile milletvekillerinin bir araya geldiği istişare toplantınsını ilkinin önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın katılımı ile yapıldığını belirten AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Salgın dönemi başta olmak üzere alınan tedbirler, uygulanan siyasetler ve nasıl bir perspektife sahip olunduğu ile ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapıldı'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantıdaki açıklamada hem teşkilatlara hem milletvekillerine tavsiyelerinin yanı sıra koronavirüs salgınla mücadele konusunda Türkiye'nin pozitif ayrışan yönlerini ilişkin değerlendirme yapıldığını ifade eden AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şu ifadeleri kullandı:

''Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın milletvekillerimize yaptığı önemli vurgulardan biri, yeni anayasa yapma sürecine kuvvetli bir şekilde sahip çıkılması gerekliliği ile ilgilidir.

ANAYASAYA SAHİP ÇIKIN

Türkiye'de sürekli olarak bir sivil anayasa arayışı vardır, Cumhurbaşkanımız bunun gerçekleşmemiş olmasının kabul edilemeyeceği, Türkiye'nin muhakkak surette sivil anayasaya kavuşması gerektiği hem AK Parti'nin hem Cumhur İttifakı'nın güçlü bir şekilde buna sahip çıktığı ve bu dönemde siyasette görev yapan herkesin gelecek nesillere bir borç olarak yeni anayasa meselesini hayata geçirmesi gerektiği şeklinde değerlendirmeleri oldu.''


55 MİLLETVEKİLİ KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde dün düzenlenen ve 55 milletvekilinin katıldığı toplantıda, milletvekillerinin illerinin ve bölgelerinin ihtiyaçları, yapılan işler, devam etmekte olan projeler ve sahadaki değerlendirmelerine dair görüşlerini paylaştıklarını ifade eden AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şu şekilde devam etti.

''Sayın Cumhurbaşkanımız'ın ve Genel Başkanımız'ın milletvekillerimize ve teşkilatlarımıza söylediği, yapmamız gereken işin öncelikli olarak vatandaşımızla daha yoğun ve sahada bir arada olunması gerektiğidir. Salgın koşullarının araya koyduğu mesafeler var, birtakım önlemlerin oluşturduğu mesafeler var. Normalleşme dönemi ile birlikte yine tabii tedbirlere uyarak teşkilatlarımızın ve milletvekillerimizin AK Parti siyasetinin gereği geçmişteki gibi yazın vatandaşlarımızla çeşitli bağlamlarda bir araya gelecekleri yoğun bir çalışma dönemi söz konusu.''

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Bu toplantılar serisi devam edecek. Cumhurbaşkanımız haftaya yine milletvekillerimizle bir araya gelecek. Teşkilat başkanlığımızın çalışmaları aynı ivmeyle devam edecek. Genel merkezimizde bakanlıkların uygulamalarının ve siyasetlerinin milletvekillerimizle istişare edildiği ve tartışıldığı bu seri aynı şekilde devam edecek. Belediye başkanlarımızla ilgili olarak zaten bu devam ediyor. Genel merkezdeki bu çalışmaların yanısıra hem milletvekillerimiz hem bütün teşkilatımız, bütün genel merkezimiz Cumhurbaşkanımız'ın ve Genel Başkanımız'ın başkanlığında bütün gücümüzle sahada olmaya, vatandaşımızla daha çok buluşmaya gayret edeceğiz'' dedi.


FATMA KAVAKÇI'YA JOE BİDEN ÖVGÜSÜ

NATO Zirvesi ve Azerbaycan temaslarına dair bilgilerde veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İYİ Partili Ahmet Kamil Erozan'ın, zirvede tercümanlık yapan Fatma Kavakçı'yı hedef almasına dair, ''Hala kafalarının arkasında o yasak var. Biz bunun önünü açtık. Meclis'te başörtülü kadın vekillerimiz var. Fatma, kendisini yetiştirmiş bir kızımız'' dediği belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatma Kavakçı'nın tercümanlığını yaptığı eski ABD Başkanı Donald Trump görüşmesine dair de Trump'un, Fatma Kavakçı'ya ''Sen böyle konuşmayı nerden öğrendin'' diye sorduğunu ve Fatma Kavakçı'nın da ''Teksas'ta büyüdüm'' cevabını verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın da Fatma Kavakçı'nın çok güzel konuştuğunu söylediği bildirildi.

VLADİMİR PUTİN'E KARABAĞ'DAKİ YIKIMI ANLATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ise Türkiye-Rusya ilişkileri ve Karabağ başta, bölgesel gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmede, Rusya'dan Türkiye'ye uçuşların başlamasından gayet memnuniyet duyduklarını belirterek, 30 Temmuz tarihinde Moskova'da gerçekleşmesi planlanan Karma Ekonomik Komisyon toplantısında Türkiye-Rusya arasında 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak için atılacak adımları ele alacaklarını ifade etti. Karabağ'daki Şuşa şehrini ziyaretinde Ermenilerin yol açtığı yıkıma bizzat şahit olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan'ın artık barışa ve iş birliğine odaklanması ve Üçlü Bildirilerin tam olarak uygulanması gerektiğini belirtti. Diğer taraftan ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile Külliye'de basına kapalı olarak 40 dakika süre ile görüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal