Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstiklal Marşı Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimiz, inanıyorum ki Akif'in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacaktır." dedi.

11.03.2020-16:07 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-16:18)

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü sebebiyle günün anlam ve önemini belirten bir açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimiz, inanıyorum ki Akif'in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak, ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşı'mızı ilelebet muhafaza edecektir." açıklamasını yaptı.

Milletin istiklal ve istikbal mücadelesindeki kahramanlığını, azmini, inancını ve kararlılığını yürekleri ısıtan ifadelerle açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en zor koşullarda milletin motivasyon sebebi olan, aziz milletin işgale karşı mücadele içerisinde olduğu bir dönemde kaleme alınan, istiklalin simgesi olan İstiklal Marşı'nın, gerçek bir bağımsızlık beyannamesi olduğunu belirtti.

"AZİZ MİLLETİMİZ, DEĞERLERİMİZİ İLELEBET MUHAFAZA EDECEKTİR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstaklal Marşı'nın yazarı Şair Mehmet Akif Ersoy'un miras bıraktığı İstiklal Marşı'nın, milli ve manevi değerleri özetleyen, bugün herkesin ihtiyaç duyduğu milli mutabakatı karşılayacak kapsayıcılıkta bir destan olduğunun vurgusunu yaparak şu açıklamayı yaptı:

"Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimiz, inanıyorum ki Akif'in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak, ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşı'mızı ilelebet muhafaza edecektir. İstiklal Marşı'mızın kabulünün 99. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal