Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ekonomi mesajı: Hedeflerimize ilerlemeyi sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 4 büyümesi ile ilgili olarak sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Erdoğan, paylaşımında "Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme ekseninde hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

18.06.2023-09:40 - (Son Güncelleme: 18.06.2023-09:40)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisinin 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4 büyümesi ile ilgili olarak sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme endeksindeki hedeflere doğru ilerlendiğine dikkat çekti.

Hedeflerimize ilerlemeyi sürdüreceğiz

Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4 büyürken, sanayi üretim endeksi ise Mart ayında yüzde 5,5 arttı. Öte yandan Mayıs ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,4 artarak 21,5 milyar dolara ulaştı. Son 12 adaydaki ihracat ise 254,4 milyar dolar seviyesine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konu hakkında şu sözlere yer verdi:

Recep Tayyip Erdoğan İhracat

’’Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme ekseninde hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdüreceğiz.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal