Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dünyaya çağrı: Müzakere için KKTC’yi tanıyın

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müzakere masasına ilişkin olarak "Müzakere masasına geri dönülecekse bunun yolu KKTC'nin tanınmasından geçmektedir." ifadelerini kullandı.

12.06.2023-17:04 - (Son Güncelleme: 12.06.2023-17:58) Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dünyaya çağrı: Müzakere için KKTC’yi tanıyın

KKTC’de mevkiidaşı Ersin Tatar ile bir araya gelen ve ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs’ta artık elektrik kesintisi konusuyla ilgili olarak gerekli yatırımların yapılacağını ve böylelikle sorunun ortadan kalkacağını vurguladı.

KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti uyum içerisindedir

Sabah’ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber basın toplantısı düzenleyen Ersin Tatar şu ifadelere yer verdi:

(Cumhurbaşkanı Erdoğan) öncülüğünde son 21 yılda anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti büyük bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirmiştir. Sizlerin (anavatan Türkiye'nin) desteğiyle yeni siyaseti sonuna kadar sürdürmenin azim ve kararlılığı içindeyiz. Mavi Vatan emin ellerlerdir. Kıbrıs Türk halkı her zaman anavatan Türkiye Cumhuriyeti'yle uyum içerisindedir

Aramızda bulunmanız bize güç veriyor. 

Kıbrıslı Türklerin Rumlar kadar egemenlik hakkı vardır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ersin Tatar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ise toplantıda şu ifadeler geldi:

Seçimler bir demokrasi şöleni içinde, Türk milletine yakışır şekilde gerçekleşti. Göreve başlamamızın ardından ilk yurt dışı ziyaretimizi KKTC'ye yaparak geleneğimizi devam ettiriyoruz. Buradan da Azerbaycan'a geçeceğiz, bu da bizim bir geleneğimizdir.

Müzakere için KKTC’yi tanıyın

Kuzey Kıbrıs'ta artık elektrik kesintileri gibi bir sorun kalmayacaktır. Kıbrıs meselesinde Türk tarafı her zaman yapıcı ve sonuç odaklı bir tutum izlemiştir. Kıbrıs Türkü asla azınlık olmamıştır, olmayacaktır. Bu gerçekleri görmezden gelenler adanın tek egemeni olma hayallerini sürdürüyor. Buna inanlara gerçeklerle yüzleşmelerini tavsiye ediyorum. Kimsenin bir 50 sene daha kaybetmeye tahammülü yoktur. Müzakere masasına geri dönülecekse bunun yolu KKTC'nin tanınmasından geçmektedir. Sayın Tatar'ın Cenevre'deki son toplantısı bundan ibarettir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC

Türkiye'nin ve KKTC'nin Doğu Akdeniz'deki çıkarlarını korumaya devam edeceğiz. Garantör ülke olarak her zaman diyaloğa öncelik verdik. Adadaki kardeşlerimizin huzur ve güvenliği, bizim huzurumuz demektir. KKTC'ye katkılarımızı devam ettireceğiz. Buradaki vatandaşlarımızın Türkiye'deki vatandaşlarımızla eşit sağlık hizmeti almasını sağlayacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mevkiidaşı Tatar ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki baş başa görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü.

Görüşmeye daha sonra KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da katıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal