Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çocukları katleden Netanyahu'ya sert tepki: Şimdiden tarihe adını Gazze kasabı olarak yazdırdı

AK Parti Grup Toplantısı’nda Gazze gündemine dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Netenyahu’ya sert tepki. Erdoğan, “Şimdiden tarihe adını Gazze kasabı olarak yazdırdı” diyerek son gelişmeler hakkında konuştu.

29.11.2023-12:21 - (Son Güncelleme: 29.11.2023-14:36)

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde hastaneleri, okulları ve masum sivilleri hedef alarak soykırım suçu işlediğini belirten Başkan Erdoğan, "Sağlık ve eğitim altyapısı tamamen çökmüş durumda. Netanyahu, adını tarihe şimdiden Gazze Kasabı olarak yazdırmıştır. Bu kara leke sadece ona destek veren herkesin alnına yapışmıştır." ifadelerini kullandı.

İşte Başkan Erdoğan’ın açıklamalarının satırbaşları; 

"Grup Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aziz milletimizin her bir ferdini buradan selamlıyorum. Gazze'nin mağdur ve mağrur insanlarını en kalbi duygularımla selamlıyorum.

"Çocuklar hunharca katledildi"

Gazzeli kardeşlerimiz 7 Ekim'den beri insanlık tarihinin en kalleş saldırılarına maruz kaldırlar. Hastaneleri yerle yeksan edildi, okulları, camileri vuruldu. Sığındıkları kamplar bilerek hedef alındı. Sabiler hünharca katledildi.

Babalara gözü gibi sakındıkları yavrularının parçalarını topladılar. Açık hava hapsihanesine sıkıştırdıkları 2,3 milyon insana adeta soykırım uyguladılar. 50 gün boyunca Gazze'yi yaktılar, yıktırlar. İnsanlık tarihine kara bir leeke olarak geçen her türlü zulmü yaptılar.

7 Ekim'den beri yaşadıkları tam bir cehennemdi. Şehitlerin her birinin rahmetle yad ediyorum.

Netanyahu'ya sert tepki: Gazze kasabı

Gazze'deki binaların 3'te 2'si yıkıldı veya kullanılamaz hale geldi. Sağlık ve eğitim altyapısı tamamen çökmüş durumda. Netanyahu, adını tarihe şimdiden Gazze Kasabı olarak yazdırmıştır. Bu kara leke sadece ona destek veren herkesin alnına yapışmıştır. Gazze'de işlenen insanlık ve savaş suçlarını da Batılı ülkelerin tepkisizliğini de asla unutmayacağız. Bu utanç lekesi temizlenmeyecek.

Bugün de tüm imkanlarımızla Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız. Son olarak Cezayir seyahatimizde Cumhurbaşkanı Tebun'la, Lübnan Başbakanı Mikati ile bu meseleyi tüm yönleriyle konuştuk. İspanya Başbakanı ile telefon görüşmemizde Gazze'yi ele aldık. Bu konudaki dik duruşu için İspanya'yı tebrik ediyorum.

Yarın BAE'ye gidiyoruz. Dubai ziyaretlerimizde Gazze'yi de ele alacağız. Gazze için neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz. İsrail hukuk önünde hesap verecek.

"İkinci yardım gemimiz bugün yola çıkıyor"

Gazze'deki vatandaşlarımızın tahliyesini büyük ölçüde tamamladık. Toplam bin 500 ton insani yardım taşıyan ikinci yardım gemimiz bugün yola çıkıyor.

Türkiye devleti ve milletiyle Filistinli kardeşlerinin yanındadır.

"Muhataplarımızla siyasi, ticari ve savunma konularını detaylıca ele aldık"

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi gündemdeki ilk konu olmakla birlikte ülkemize, partimize dair hususları da ihmal etmiyoruz. Muhataplarımızla ikili ticari, beşeri, siyasi ve savunma konularını detaylıca ele aldık.

Cezayir ile bu sene 6 milyar doları bulacak ticaret hacmini ise 10 milyar dolar seviyesine taşımayı hedefliyoruz. Ülkeler arasında anlaşmazlıkların uyuşmazlıkların olması gayet doğaldır. Aslolan bu ayrılıkları kördüğüme dönüştürmemektir.

Türkiye-Yunanistan ilişkileri

Komşularımızla aşılamayacak hiçbir sorun yoktur. Yaklaşan Yunanistan ziyaretine de yaklaşımımız bu yöndedir. Yunansitan'la ihtilaflarımız bugün de vardı yarın da olacak. Ama bu gerçek aynı coğrafyayı paylaşan iki komşu ülke olarak ortak paydada buluşamayacağımız anlamına gelmiyor.

İş birliğini geliştirebileceğimiz birçok başlık vardır. Yunansitan ziyaretinin şimdiden ülkeler arasında yeni bir sayfanın açılmasına vesile olmasını diliyorum. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal