Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir talimat daha: Ücretsiz doğal gaz ve ÖTV’siz telefon satışı başlıyor

Enflasyonun gıda başta olmak üzere pek çok kalemde etkisini ağırlaştırması sonucunda hükümetten peş peşe adımlar gelmeye başladı. Alınan son bilgilere göre Karadeniz gazının evlere verilmeye başlamasıyla beraber 1 yıl boyunca aktarılan gazın 25 metreküplük bölümünün ücretsiz olması ve gençlerden bir kereye mahsus olmak üzere telefon, tablet ve bilgisayarlarda ÖTV alınmaması planlanıyor.

05.01.2023-10:06 - (Son Güncelleme: 05.01.2023-17:15) Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir talimat daha: Ücretsiz doğal gaz ve ÖTV’siz telefon satışı başlıyor

Dün memur ve emekliye yapılan zammın yüzde 25’ten yüzde 30’a çıkarıldığı müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun vatandaşta yarattığı zorluğu biraz olsun azaltmak için yeni talimatlar verdi. Alınan son bilgilere göre Karadeniz gazının evlere verilmeye başlamasıyla beraber 1 yıl boyunca aktarılan gazın 25 metreküplük bölümünün ücretsiz olması ve gençlerden bir kereye mahsus olmak üzere telefon, tablet ve bilgisayarlarda ÖTV alınmaması planlanıyor. 

Erdoğan talimat verdi

Toplumun bütün kesimlerini rahatlatmak için çalışmalara başlayan hükümet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği talimatlara göre iki önemli çalışma başlatacak. 

Ücretsiz Doğal Gaz

1 yıl ücret alınmayacak

Erdoğan ve kurmaylarının ilk çalışması Karadeniz gazı ile ilgili olacak. Karadeniz doğal gazının mart ayında sisteme verilmeye başlanmasından sonra bir yıl süreyle vatandaşın evinde kullandığı gazın 25 metreküplük bölümünün ücretsiz verilmesine ilişkin çalışma yapılıyor. Maliyet hesaplamaları sonrasında nihai karar verilecek.

ÖTV'siz Telefon

ÖTV’siz satılacak

Sabah’ın haberine göre; bir defaya mahsus olmak üzere gençlerin aldıkları telefon ve tablet bilgisayarlar ÖTV'siz satılacak. Ancak gençler aldıkları cihazları üç yıl süre ile satamayacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal