Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan arabuluculuk teklifi: Adil bir barışın kaybedeni olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada İsrail Filistin savaşı için arabuluculuk teklifine açık olduklarını ifade etti. İşte detaylar…

10.10.2023-09:18 - (Son Güncelleme: 10.10.2023-17:11)

Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile Filistin arasında devam eden çatışmalar hakkında,  "1967 sınırlarında, başkenti Kudüs olan, coğrafi bütünlüğe sahip, bağımsız, egemen bir Filistin Devleti kurulmadan bölgeye huzur gelmeyeceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin halkına sürekli taciz ederek, can ve mal güvenliğini hiçe sayarak, evlerine ve arazilerine el koyarak, altyapısını tahrip ederek, kalkınmasına engel olarak bölgedeki sorunun çözülemeyeceğinin altını çizdi.

Türkiye arabuluculuk yapmaya hazır

Akşam’ın haberine göre; "İsrail'in, Filistin halkının temel haklarını hiçe sayan yaklaşımı, son olayda da görüleceği üzere kendi halkının güvenliğini de tehdit etmektedir." diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Türkiye olarak tarafların talep etmesi halinde esir takası dâhil her türlü ara buluculuğa hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Biz ne İsrail topraklarında ne Filistin topraklarında tek masumun burnunun kanamasına razı olmadığımızı hep söyledik, söylüyoruz. Bugün de aynı yerdeyiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail Filistin

Meydana gelen çatışmalardaki sivil ölümlerinin kabul edilemez olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze'nin hava ve kara saldırılarıyla yerle yeksan edilmesi, camilerin bombalanması, masum çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ölümleri asla kabul edilemez." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savaşın da bir adabı, ahlakı vardır. Taraflar buna riayet etmekle mükelleftir. Hep ifade ettiğimiz gibi, adil bir barışın kaybedeni olmaz." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin Gazze'ye insani yardım için her daim hazır olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze halkının ihtiyaç duyacağı insani yardım malzemelerinin tedariki konusunda da gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz." diye konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal