Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AB’ye net sözler: Onlar sözünü tutarsa biz de tutacağız

Vilnius Zirvesi’nde gündeme gelen Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine vizesiz seyahat etme konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Üyelik sürecinin canlanması konusunda olumlu kanaat var. Vize serbestisinde de mesafe alacağımıza inanıyorum." yanıtını verdi.

13.07.2023-16:35 - (Son Güncelleme: 13.07.2023-17:27)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nin dönüşünde gazetecilere açıklamalarda bulundu ve gelen soruları yanıtladı.

Onlar sözünü tutarsa biz de tutacağız

Akşam’ın haberine göre; "Vize serbestisinde ilk adımlar nasıl atılacak?" sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Danışmanın Çağatay Bey'i Brüksel'e gönderdik. Yarın orada bu konularla ilgili görüşmeleri yapacaklar. Gerek Gümrük Birliği konusu gerekse vize serbestisi konularını görüşecek. Bunların Türkiye lehine olacağına inanıyorum. Bugün Ursula von der Leyen de bununla ilgili bize olumlu bazı şeyler de söyledi. Danışmanım Çağatay Bey de oradan olumlu gelişmelerle dönecektir diye düşünüyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AB Vize Serbestliği

Çünkü son Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesinde, yüksek temsilci ve komisyondan Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri hakkında rapor hazırlamasının istenmesi isabetli bir adım olmuştur. Raporun olumlu ve ileriye dönük biçimde hazırlanmasını bekliyorum.

Kazan-kazan müzekerelerinin somut adımlarını kısa zamanda bekliyoruz

Öte yandan Türkiye olarak verdiğimiz sözlerin her zaman arkasında durduk, duruyoruz. Kazan-kazan ilkesiyle yürütülen müzakerelerin somut sonuçlarını en kısa zamanda görmek istiyoruz. Verilen sözlere dair somut adımlar öncelikle terör örgütlerinin faaliyetlerinin söz konusu ülkelerde sonlandırılması, teröristlerin iadesi. Avrupa Birliğinden göreceğimiz olumlu çalışmalar neticesinde biz de verdiğimiz sözleri hayata geçirmek için çalışmalara başlarız.

Geçen yıl üzerinde mutabık kalınan konular hayata geçmediği için süreç bugüne geldi.

Bundan sonra da verilen sözlerin hayata geçirilmesine göre biz de harekete geçeriz.

Netliğimizi, bu konuda tavizsiz olduğumuzu muhataplarımıza anlattık.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal