Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Ayasofya'ya Taksim'den Selam Göndermişti

Taksim Camii'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma, Ayasofya Camii'nin sosyal medya hesabından karşılık verildi.

28.05.2021-17:00 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-17:26) Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Ayasofya'ya Taksim'den Selam Göndermişti

Müze olarak kullanılan Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesine yönelik kararın, 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararı Danıştay 10. Dairesi tarafından iptal edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasına dair kararnameyi imzalamış, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi 24 Temmuz 2020 tarihinde binlerce vatandaş eşliğinde ibadete açılmıştı. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin açılması ardından sosyal medyada da Ayasofya Camii adına resmi Twitter hesabı açılmıştı.

ANLAMLI SELAMLAŞMA!

Ayasofya Camii'nin hesabının ardından bugün açılan Taksim Camii adına da resmi bir Twitter hesabı açıldı. Taksim Camii isimli hesaptan ''Selamün Aleyküm'' yazılarak paylaşılan gönderiye, Ayasofya Camii'nin hesabı üzerinden ''Hayırlı Olsun'' paylaşımı yapıldı. Her iki sosyal medya hesabının yaptığı bu anlamlı selamlaşma dakikalar içinde büyük beğeni topladı.




CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN' DA AYASOFYA'YA SELAM VERDİ

Bugün açılışına katıldığı Taksim Camii'de konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Taksim Camii’ni bir süre önce yeniden ibadete açtığımız Ayasofya Cami-i Kebir’ine verilen bir selam, yarın ulaşacağımız İstanbul’un fethinin 568. yıl dönümüne bir hediye olarak görüyorum.'' diyerek Ayasofya Camii'ye selam göndermişti.

Cumhurbaşkanı Taksim Camii'de konuşma yapıyor

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal