Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan ve Fransa’ya 'Akıllı Olun' Çağrısı Yaptı, Avrupa Sarsıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz’de gerilim yaratan Yunanistan ile Fransa’ya 'akıllı olun' çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert ikazı Avrupa’da yankı uyandırdı.

14.09.2020-10:07 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-10:28) Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan ve Fransa’ya 'Akıllı Olun' Çağrısı Yaptı, Avrupa Sarsıldı!

Ortalığı sürekli karıştırmaya çaışan Macron da şımarık Miçotakis de ne yapacağını şaşırdı. Atina ile Paris gazetelerini 'bizi tehdit ediyor' telaşı sardı . Ankara da Komşu'yu tekrar diyaloğa davet etti. Diplomasi kapısını aralık bıraktı. Kuvvetler dengesinde kritik oyuncu olduğunu gösterdi.

MEDYA TELAŞLI

-LE FIGARO

Macron'u uyardı

-LE MONDE

Kavga aramayın

-LE FIGARO

Macron'u uyardı

-LCI TV

Türkiye ile tartışmayın

-BFM TV

Kavga etmemeye çağırdı

-KATHIMERINI

Yeni tehditler

-PROTOTHEMA

Adalarda dolaşmayın

Sosyal medya platformu (twitter) üzerinden bu durum üzerine en çok konuşulanlar listesine giren ifadeler:

-83 milyon seninle başkan

-Macron kabadayısının sesi kesildi

-Komşu biraz korkmuş galiba

-Meis Adası'nı millet bahçesi yapalım

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haddini bilmeyen Macron'u uyardı. Fransa'yı telaş sardı. Le Monde gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadelerini manşetten verdi.

Türkiye, Doğu Akdeniz'de kartları yeniden dağıttı.

Batı ile ABD'nin bölgedeki oyunlarını yerle yeksan etti. Sömürgeci kafa yapısı bir defa daha ön plana çıktı. Fransa Cumhubaşkanı Macron, Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit etti! Bu haddini bilmeyen tutum üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da Macron'a seslendi. 'Senin şahsımla daha çok sorunun olur. Türk milletiyle uğraşma' ifadelerini kullandı. O ifadeler, Avrupa'yı telaşa soktu. Yunan ile Fransız basını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadelerini manşetten verdi. Fransız Le Monde gazetesi, 'Erdoğan, Macron'u tehdit etti' dedi.

Yunan basını da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydan okuduğunu belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal