Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 80. Genel Kurulu'nda Togg'un yeni modeli T10F'i inceledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 80. Genel Kurulu’na katıldı. Genel Kurul’daki konuşmasının ardından dikkat çeken bir ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, Togg’un yeni modeli T10F’i inceledi. İşte detaylar:

16.05.2024-12:40 - (Son Güncelleme: 16.05.2024-13:27) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 80. Genel Kurulu'nda Togg'un yeni modeli T10F'i inceledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB’un genel kurulundaki faaliyetlerin ardından TOGG’un yeni modeli T10F’i inceledi. Otomobilin sürücü koltuğuna oturan Erdoğan, yetkililerden T10F hakkında bilgi aldı.

T10F’in tanıtımı ve özellikleri

TOGG, Las Vegas’ta tanıttığı T10F modeliyle dikkatleri üzerine çekti. Yeni model, tasarımıyla öne çıkarken, Türkiye’de en uzun menzile sahip elektrikli otomobillerden biri olması bekleniyor. T10F, gelecek yılın mart veya nisan ayında önce Türkiye’de daha sonra Avrupa’da satışa sunulacak.


Model ismi ve anlamı

Togg’un model ismi olan T10F’in anlamı merak konusu oldu. Model ismi, T harfiyle başlıyor. Bu harf, Türkiye ve Togg’un baş harfini temsil ediyor. Hemen yanında yer alan “10” sayısı, segment tanımlayıcısı olarak C segmentine işaret ediyor. Model isminin sonunda gelen “F” harfi ise gövde tipi tamamlayıcısı olarak fastback kelimesinden esinlenildi.

Menzil ve teknik özellikler

Togg T10F, elektrikli otomobillerin menzil konusunda iddialı bir seçenek sunuyor. 600 kilometreye varan menzil seçeneğiyle, T10F en yüksek menzilli otomobillerden biri olacak. Ayrıca, farklı teknik ve donanım özellikleriyle pazara sunulacak olan T10F’in 0-100 kilometre/saat hızlanması 4,6 saniyeye kadar düşüyor.

Sonuç olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Togg’un yeni modeli T10F’e gösterdiği ilgi, Türkiye’nin otomotiv sektöründeki yerini güçlendirecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. T10F’in piyasaya çıkmasıyla birlikte elektrikli otomobil teknolojisinde Türkiye’nin de söz sahibi olması bekleniyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal