Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı: Tüm borçlar silinecek

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vergi borçları affı, ehliyet affı, KYK borcu, sigorta primi borçları affını da kapsayan cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinin detaylarını açıkladı. İşte detaylar...

24.01.2023-10:43 - (Son Güncelleme: 24.01.2023-17:25) Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı: Tüm borçlar silinecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında dün Beştepe’de gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Toplantının ana gündem maddesi olan vergi borçları affı, ehliyet affı, KYK borcu, sigorta primi borçları affını da kapsayan cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinin detaylarını açıklayan Erdoğan, "Kamu kurumlarına olan borçların cezalarını yeniden yapılandırıyoruz. 2 bin lirayı aşmayan vergi dairelerine olan borçların tahsilinden vazgeçiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kamu alacaklarının cezaları siliniyor

Vatandaş ve şirketlerin vergi, prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına olan borç cezaları kaldırılacak.

Vergi Yapılandırma Son Dakika

Taksitle ödeme imkanı

Tüm borçlara belirli bir oranda güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getirilecek. Davalı vergi ve prim dosyaları da bu kapsamda olacak. Teklifle matrah artırımını ve işletme kayıtlarının düzeltilmesi sağlanacak.

Öğrenim kredisi borcu da içerisinde

Yüksek öğretim kredi borçlarında endeks dışındaki borcun da yeniden yapılandırılarak taksitle ödenmesi sağlanacak.

Vergi Yapılandırma Son Dakika-1

2 bin liranın altındaki borçlar siliniyor

31 Aralık 2022 tarihinden önceki 2 bin lirayı aşmayan icralık durumdaki vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklardaki borç cezaları silinecek.

Trafik ceza puanları siliniyor

Sürücülerin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerinden kaynaklanan ceza puanları silinecek. Bu düzenlemeyle 2,5 milyon sürücünün ceza puanları silinecek ve 10 bine yakın ehliyet iade edilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal