Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'da! İşte Gelen İlk Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 13.25'te Rusya'nın başkenti Moskova'ya geldi. Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi başladı. Erdoğan, Rusya ile 3 yeni anlaşmanın imzalanacağını duyurdu.

08.04.2019-14:18 - (Son Güncelleme: 08.04.2019-15:02) Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'da! İşte Gelen İlk Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı'nda konuştu.

Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi başladı. İki lider baş başa görüşmeye geçmeden önce basın önünde ilk açıklamalarını yaptı.

İşte iki liderden gelen ilk açıklamalar...
 
Suriye'deki gelişmeler hakkında önemli mesajlar veren Erdoğan, "Bir diğer çok çok önemli adım da şu anda bölgedeki terör eylemlerine karşı birlikte dayanışma halinde attığımız adımlardır. Özellikle tabi Suriye’deki attığımız, atacağımız adımlar büyük önem arz ediyor." diye konuştu.
 
 
Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan satırbaşları:
 
"Gerek ikili ilişkiler, gerek bölgesel sorunlarla ilgili aramızda bir görüşme trafiği olacak. 13 tane anlaşma aramızda imzalanacak. Geleceği yönelik bir adımı atmış oluyoruz. Ticaret hacmimizde yüzde 15'lik artış söz konusu. Hedef ticarette 100 milyar dolara yürümek. Bir diğer önemli adım da, şu anda bölgedeki terör eylemlerine karşı attığımız adımlardır. Suriye'de attığımız adımlar, atacağımız adımlar önem arzediyor. Bugünkü üst düzey stratejik konsey toplantısı büyük önem arz ediyor.
 
Değerli başkan öncelikle 8. Üst Düzey Stratejik Toplantı sebebiyle burada bulunuyoruz. Birçok alanlarda gerek siyasi gerek askeri görüşmelerimiz olacak. 3 tane anlaşma bugün aramızda imzalanacak. Bunlarla da yine geleceğe yönelik bir adımı atmış olacağız. Sizin de ifade ettiğiniz gibi ticaret hacminde yüzde 15'lik bir artış söz konusu. Belirlediğimiz hedef vardı, malum 100 milyar dolarlık hedefe doğru yürümek…
 
Her şeyden önce aramızdaki bu doğal gaz akımıyla alakalı deniz kısmı, Türk Akım'da şu anda bitmiş durumda. Karadaki adımlar da şu anda planlandığı gibi yürümekte. Hedefimiz aynı takvim içerisinde bitirmek…
 
Bir diğer çok çok önemli adım da şu anda bölgedeki terör eylemlerine karşı birlikte dayanışma halinde attığımız adımlardır. Özellikle tabi Suriye'deki attığımız, atacağımız adımlar büyük önem arz ediyor."
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamaları ise şöyle:
 
"Türkiye ile ikili ilişkilerimiz özellikle de ekonomi alanında geliştiğini memnuniyetle izliyoruz. Kültür ve turizm yılının açılışını yapacağız. İkili ilişkilerimizin gelişmekte olduğunu müşahede ediyoruz. Nisan ayı içinde ticaret hacmimizin artışı yüzde 15 olup, 35 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. Türk akımının deniz ve kara kısmı arasında bağlantı az önce sağlanmıştır. Uluslararası ilişkilerde küresel sorunlarla ilgili yoğun işbirliğimiz söz konusu."
 
 
 
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal