Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı: Seçim sürecini başlatılıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimleri için resmi sürecin 10 Mart Cuma günü itibariyle başlayacağını açıkladı. Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması konusundaki kararı imzalayacağını söyledi.

07.03.2023-09:55 - (Son Güncelleme: 07.03.2023-17:26) Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı: Seçim sürecini başlatılıyoruz

Dün Beştepe’de gerçekleşen Kabine Toplantısı’nda alınan kararları açıklamak üzere kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem felaketinin ardından seçimlerin erteleneceği konusuna son noktayı koydu. Erdoğan 10 Mart Cuma günü itibariyle başlayacağını açıklarken, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması konusundaki kararı imzalayacağını söyledi. 

10 Mart'ta seçim sürecini başlatıyoruz

10 Mart'ta süreci başlatacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Seçim sürecinin bir an önce geride bırakılması şarttır. Daha önce açıkladığımız gibi 14 Mayıs tarihinde yapılmasının bize bu imkanı vereceğini biliyoruz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan

10 Mart Cuma günü Anayasa'nın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla süreci başlatıyoruz.

Türkiye'nin, bu afetlerin yaralarını sarması, doğrudan ve dolaylı etkilerini toparlaması için güçlü bir yönetime, güçlü bir siyasi iradeye ihtiyacı vardır.

İkametgahını veya seçmen kaydını değiştiren depremzedelerin hak ve imkanlardan mahrum kalmamalarını sağlayacak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlıyoruz."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal