Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki En Büyük Proje Kanal İstanbul'dur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin ihale aşamasına geldiğini dile getirdi.

27.11.2020-13:50 - (Son Güncelleme: 27.11.2020-14:17)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesine ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

Cuma namazının ardından çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi önlerindeki en kritik projenin Kanal İstanbul olduğunu dile getirdi.

Kanal İstanbul'a yoğun bir talep olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin mimari bakımdan hazır olduğunu dile getirdi.

İstanbul'un Kanal İstanbul projesiyle uluslararası açıdan çok daha ayrı bir güce ulaşacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

''ÇILGIN PROJEM DEDİĞİM PROJE...''

"Önümüzde en büyük proje, benim çılgın projem dediğim Kanal İstanbul projesidir. Şu anda, Kanal İstanbul projesiyle ilgili de yoğun bir şekilde talepler artıyor. Yerli ve küresel... Bunlar var.

''1 NUMARALI PROJE''

Dikkat ederseniz, şu an itibarıyla bizim yatırımlarımızda durma söz konusu değil. Yatırımlarımız altyapı - üstyapı olarak devam ediyor.

Bunların içerisinde dikkate değer 1 numaralı proje Kanal İstanbul projesidir.

''İHALE SAFHASI''

Projenin mimari boyutu hazırdır. Bunun yanında teknik bütün boyutlar hazırdır. Artık işin ihale safhasına gelmiştir. Bu görüşmeleri de Ulaştırma Bakanlığımızla biz şu an Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızı birleştirerek bu işi beraber yürüteceksiniz dedim.

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul çok daha farklı bir görünüme ve uluslararası anlamda da çok daha farklı bir güce ulaşacaktır. "
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal