18.02.2021-10:56 (Son Güncelleme:18.02.2021-10:56)


1

Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kovıd-19 kısıtlamalarına ve gündeme dair açıklamalar yaptı.



2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında ''İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz'' dedi. Sürece dair detayları verdi.



3

İLLER 4 GRUPTA DEĞERLENDİRİLECEK

İLLER 4 GRUPTA DEĞERLENDİRİLECEK

Bütün iller, Sağlık Bakanlığının belirleyeceği kriterlere göre 4 gruba ayrılacak ve Mart başı itibari ile kademeli normalleşme sürecine geçiyor. Yapılacak olan sıralamaya göre il il kısıtlamalar kaldırılacak.



4

YÜZ YÜZE EĞİTİM AŞAMALI OLARAK BAŞLIYOR

Uzaktan devam eden eğitim faaliyetleri, illerdeki vaka sayılarına göre değerlendirmeler yapılacak. ''Okullarımızda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçişin müjdesini paylaştık'' diye konuştu.(Haberin videosu için yana kaydırınız)



5

Erdoğan,''Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı illerimizde geçiş ertelenmiş olsa da bu süreç devam edecektir. Salgının dünya, ülkemiz ve şehirlerimiz bazındaki seyrini ayrıntılı olarak tekrar değerlendirdik. Kimi şehirlerimizde hala sıkıntının ciddi düzeylerde olduğunu gördük'' diye ifade etti.



6

RESTORANLARIN DURUMUNU SON VERİLER GÖSTERECEK

RESTORANLARIN DURUMUNU SON VERİLER GÖSTERECEK

Restoran, kıraathane ve kafe benzeri işletmeler için önümüzdeki günlerin verileri dikkate alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan,''İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane vb. esnaflarımızı rahatlatacak yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır'' dedi.



7

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI KADEMELİ OLARAK KALDIRILIYOR

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI KADEMELİ OLARAK KALDIRILIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sokak kısıtlamasına dair ise ''Hafta sonu uygulamasından başlayarak, sokağa çıkma kısıtlamasını illerdeki duruma göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz'' diye konuştu. Sokağa çıkma yasaklarında vaka sayılarına göre kademeli şekilde kalkacağını ifade etti.



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr