Cumhurbaşkanı Erdoğan: Libya’da ABD ve Rusya ile Görüşmelerimiz Var

Cumhurbaşkanı Erdoğan"Libya’da da yine bizim Amerika ile görüşmelerimiz var. Libya hakkında aynı şekilde Rusya ile de görüşmelerimiz var. Şimdi tabi Rusya’dan Wagner konusunda olumlu bazı beyanlar aldık. Temenni ederiz ki bu hayata geçer." dedi.

06.03.2020-15:15 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-15:05) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Libya’da ABD ve Rusya ile Görüşmelerimiz Var

Rusya'ya düzenlediği diplomasi yolculuğunun ardından ülkeye dönerken uçakta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada ABD ile ilişkiler konusuna değinirken, Libya meslesini unutmadı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine yöneltilen Türkiye gündeminde önemli yer kaplayan OdaTV’nin MİT haberi sorurusuna yanıt verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başlıkları şöyledir:

ABD İLE İLİŞKİLER

"Şimdi sözde güzel şeyler var ama uygulamada ne getirir ne götürür onu şu anda bilemiyorum. (ABD) Büyükelçi ile beraber Birleşmiş Milletler Temsilcileri de bizdeydi. Onlarla da uzunca durum değerlendirmesi yaptık. Bu durum değerlendirmesinde de kendileri birçok destek vaadinde bulundular. Temennim odur ki bu destekler yerine gelir; tabi bu destekler Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde olabilecek veya atılabilecek adımlar olur. Bunun yanında ateşkes olmayıp da süreç aynen devam etmiş olsaydı birçok silah mühimmat araç gereç vesaire destekleri olabilirdi. Ama şu an itibarıyla bize Amerika’dan gelmiş herhangi bir destek söz konusu değildir."

“LİBYA’DA ABD VE RUSYA İLE GÖRÜŞMELERİMİZ VAR”

"Fakat tabi önümüzde şimdi bir de Libya meselesi var. Libya’da da yine bizim Amerika ile görüşmelerimiz var. Libya hakkında aynı şekilde Rusya ile de görüşmelerimiz var. Şimdi tabi Rusya’dan Wagner konusunda olumlu bazı beyanlar aldık. Temenni ederiz ki bu hayata geçer. Eğer hayata geçerse o zaman Libya’da bizim işimiz de kolay olacak, Sarrac’ın işi de kolay olacak."

ODA TV’NİN MİT HABERİ

"Bu faaliyetler hakkında çok fazla şey düşünmeme gerek yok. Zaten yargı gerekli adımı attı. Gelişmeleri biz de yakından takip ediyoruz."


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal