Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu’na yüklendi: Kimseyi tercihlerinden ötürü aşağılamıyoruz

Deprem bölgesinin ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’daki Defne Devlet Hastanesi’nin açılışında konuştu. İşte detaylar...

21.05.2023-16:51 - (Son Güncelleme: 21.05.2023-16:51)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’ın Defne ilçesindeki Defne Devlet Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde açıklamalarda bulunan Erdoğan, ‘’Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Buradan sizlerin vasıtası ile Hatay'ın tüm ilçe ve mahallerindeki vatandaşlarıma selamlarımı gönderiyorum. Tüm vatandaşlarıma 14 Mayıs seçimleri dolayısıyla teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Sizler hayata yeniden sarıldınız. Sizler koltuk sevdalılarına prim vermediniz. Sizler insanımızı Kürt, Türk, Sünni diyerek bölmeye çalışan fitne tüccarlarının oyununa gelmediniz. Çok az bir farkla da olsa sandıktan çıkan iradenin başımızın üzerinde yeri vardır. Şu anda alana gelen kardeşlerimizin sayısı 30 bin... Hatay'da benim çok mitinglerim oldu. Zaman oldu 100 bin kişiyle Hatay'da miting yaptık. Şimdi bu depreme rağmen gümbür gümbür buraya toplandığınıza göre demek ki kalpten kalbe bir yol vardır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Birileri gibi insanımızı tehdit etmedik

21 yıllık iktidarımız döneminde milletimize tepeden bakan olmadık. Tehdit etmedik. Ayrıştıranlardan değil birleştirenlerden olduk. Nefretin, kinin ve öfkenin diliyle değil daima kardeşliğin diliyle konuştuk. Bugün de sandıkta tecelli eden iradeye böyle yaklaşıyoruz. Biz kimseyi tercihlerinden ötürü kimseyi aşağılamıyoruz. Kimseyi tercihlerinden dolayı hakir görmüyoruz.

Hele hele depremde yakınlarını kaybetmiş kardeşlerimizi, onları siyasi tercihlerinden dolayı kaldıkları yerden kapı dışarı etmek aklımızın köşesinden bile geçmez. Birileri gibi seçim sonrası insanımızı tehdit etmedik.

CHP'nin trolleri ne derse desin devletiniz burada.

Defne Devlet Hastanesi'nin temelini attığımızda muhalefet '3 ayda hastane mi yapılır' dedi, bunlar zavallı. Bunların hayatında herhangi bir eseri yok.

Bunlardan ülkeye fayda olmaz

Bunlar talimatı Kandil'den alıyor. Bay Bay Kemal teröristlerle el ele kol kola dolaşıyor. Bunlardan ülkeye fayda olmaz.

Millet meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı'na vererek iradesini beyan etti. Milletimiz eski sisteme dönüş istemediğini açıkça ortaya koydu.

Teröristlerle el ele kol kola gezenlere yol vermeyeceğiz. Rakiplerini tasfiye etmek için şantaj kaset kumpası yapanlara güven olur mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Yaparsa AK Parti yapar

Kardeşlerim birazdan Defne Hastanesini açacağız. Temelini attığımız zaman muhalefet ne dedi? '3 ayda hastane mi yapılır?' dedi. Bunlar zavallı. Yaparsa AK Parti yapar

Defne'de Tayyip Erdoğan'a verilen oy yüzde 8.5, Bay Bay Kemal'e verilen oy 90.5. Biz, burada mezhebi bir ayrım var diye bu yatırımı yapmıyoruz. Eğer ben, bu ülkenin Cumhurbaşkanı'ysam, orada yaşayanlar da insan olduğuna göre "biz bu yatırımı yapmak zorundayız" dedik ve talimatı verdik.

Geçici barınma merkezleriyle 13 bine yakın iş yerimizi faaliyete geçirdik. Kalıcı konutların inşası devam ediyor, bunları da eylül-ekim aylarına kadar bitirmenin gayreti içerisindeyiz

Bugüne kadar sizlere karşı hep samimi davrandık, yalanla yatıp, yalanla kalkanlardan olmadık. Talimatı Kandil'deki teröristlerden almadık. Bunlar talimatı Kandil'den alıyor.

Bunlar talimatı nereden alıyor? Kandil'den alıyor. Bay bay Kemal teröristlerle el ele, kol kola dolaşıyor. Bunlardan ülkeye fayda olmaz

Seçimden sonra ilk işlerimizden birisi aile kurumumuzu anayasal bir zemine oturtmak olacaktır.

Petrol, doğal gaz ve nükleer başta olmak üzere enerji alanındaki hamlelerimizi biliyorsunuz. Petrolü bulduk mu? Orayı teröristlerden arındırmasaydık, Gabar'da bu petrolü çıkartabilir miydik?

Hiçbir meseleyi görmezden gelmiyor, çözümü için çaba harcıyoruz. 28 Mayıs'tan sonra Türkiye Yüzyılı'nın sizlerle birlikte inşa edeceğiz.

Daha seçimi bile kazanmadan bu derece azgınlaşanlar Allah korusun, göreve gelseler milletimize nefes dahi aldırmazlar.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal