Sıradaki Videolar
22 Haziran 2021 Salı 16:04 - (Son güncelleme: 06 Mart 2024 Çarşamba 08:00)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Irkçılık Koronavirüsten Daha Tehlikeli Bir Hal Almıştır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yayınladı. Başkan Erdoğan ‘Irkçılık koronavirüsten daha tehlikeli bir hal almıştır’ diyerek tepkisini gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Ekonomi Forumu'na video mesaj gönderdi. Başkan Erdoğan yayınladığı mesajında, birçok önemli konuya değinerek mühim mesajlar yayınladı. Koronavirüs salgın süreci sebebi ile 1,5 senedir küresel ekonominin sancılı, zorlu ve kararsızlıklarla dolu zorlu bir süreçten geçtiğini dile getiren Başkan Erdoğan, son asrın en büyük sağlık krizi olarak nitelenen bu salgının aşı konusunda yaşanan onca ilerlemeye rağmen dalgalar ve yeni varyantlar halinde etkisini sürdürdüğünü kaydetti. 

KÜRESEL BORCUN TOPLAMININ 282 TRİLYON DOLARA ÇIKTI 

Zorluklarla geçen 2020 senesinin ardından ortaya çıkan ekonomik verilerin tüm dünyayı nasıl bir bunalımın içinde olduğunu gösterdiğini dile getiren Başkan Erdoğan, küresel borcun toplamının 282 trilyon dolara çıktığını ve tarihin en yüksek seviyesini gördüğüne de değinerek ‘2020 yılında dünya ekonomisi yüzde 3,5 küçülmüş, küresel ticaret yüzde 10'a yakın daralmıştır. Uluslararası doğrudan yatırımlar yüzde 42 azalarken, 90 milyondan fazla insan aşırı yoksulluk sınırının altına düşmüştür. Küresel borç toplamı 282 trilyon dolara ulaşarak tarihin en yüksek seviyesini gördü. Gıda fiyatları ve metal fiyatları dünya çapında son 10 yılın rekorunu kırdı. Bilhassa küresel sistemin çeperinde olan az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler salgın karşısında adeta kaderlerine terk edildi. Aynı kayıtsızlığın salgına karşı en önemli silahımız olan aşı meselesinde de sergilendiğine şahit oluyoruz. Dünyanın 100'e yakın ülkesinin halen ilk doz aşıya dahi ulaşamadığı vahim bir tablo ile karşı karşıyayız. Üstelik yapılan analizler 2023 yılına kadar 85 yoksul ülkenin aşıya erişim imkanı bulamayacağını işaret ediyor. İnsanlık olarak bize büyük bir aile olduğumuzu tekrar hatırlatan salgın, ne yazık ki küresel dayanışma açısından bir fırsata tahvil edilemedi. Aşı ve ilaç adil bir şekilde tüm ülkelerin kullanımına açılmadıkça küresel ekonomik canlanmanın da mümkün olmayacağını biliyoruz. Türkiye olarak bu hassas dönemde sorumluluk üstlenmekten kaçınmadık, ‘dost kara günde belli olur' diyerek 158 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi malzeme desteğinde bulunduk. Bir taraftan farklı kaynaklardan temin ettiğimiz aşıları vatandaşlarımıza uygularken, diğer taraftan da henüz aşıya ulaşamamış dost ve kardeş ülkelere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Katıldığımız her platformda aşı meselesinin yeni adaletsizliklere yol açmaması gerektiğinin altını çiziyoruz. Yılsonuna doğru kullanıma hazır hale getirmeyi planladığımız milli aşı çalışmalarımızı da bu hassasiyetle yürütüyoruz. Türkiye'nin geliştirdiği kovid-19 aşısının milletimizle birlikte tüm insanlığın da aşısı olacağının müjdesini buradan paylaşmak istiyorum’ ifadelerini kullandı. 

‘IRKÇILIK KORONAVİRÜSTEN DAHA TEHLİKELİ BİR HAL ALMIŞTIR’ 

Yayınladığı video konferansta ırkçılığın ağır boyutunu da ele alan Başkan Erdoğan, ırkçı terör saldırılarının yalnızca Müslümanları değil, Afrikalıları, Musevileri, Asya kökenlileri ve Romanları da hedef aldığını bildirerek ‘Salgın sadece ekonomik adaletsizlikleri derinleştirmekle kalmamış, aynı zamanda İslam düşmanlığı ve göçmen karşıtlığını da alevlendirmiştir. Bugün birçok batılı ülkede kültürel ırkçılık, farklı dinden, inançtan, renkten olana tahammülsüzlük korona virüsten daha tehlikeli bir hal almıştır. İstatistikler buzdağının sadece görünen yüzü olsa dahi, sorunun ulaştığı boyutları ortaya koymaktadır. Batıda ırkçı ve İslam düşmanı saldırılar yüzde 250, bu saldırılarda hayatını kaybedenlerin oranı ise yüzde 700 artmıştır. Camilere, derneklere, Müslümanlara ait işyerlerine, Müslüman kadın ve gençlere yönelik ırkçı eylemlerin de tırmandığını görüyoruz. 2019 yılında Yeni Zelenda'da 51 kardeşimizi bizden kopartan vahşi saldırının yaraları henüz kapanmamışken, 2 hafta önce Kanada'da gerçekleşen benzer bir terör eyleminin haberini aldık. Sokakta yürüyen Müslüman bir aile, İslam ve insanlık düşmanı bir terörist tarafından alçakça katledildi. Irkçı terör saldırıları sadece Müslümanları değil, Musevileri, Afrikalıları, Asya kökenlileri, Romanları da hedef alıyor. Ancak uluslararası medya ve insan hakları örgütleri bu tür eylemler karşısında bırakınız tepki göstermeyi, derin bir sessizliğe bürünüyor. DEAŞ ile mücadelede sergilenen küresel dayanışmanın terör parantezine alınarak Müslüman düşmanı akımlara da gösterilmesi şarttır. Diğer türlü, insanlık medeniyetler çatışması denilen senaryolardan kendini kurtaramayacaktır’ dedi. 

‘TÜRK EKONOMİSİ İÇİN 2021 YILINDA YÜZDE 5,7 VE 2022 YILINDA YÜZDE 3,4 BÜYÜME ÖNGÖRÜLÜYOR’ 

Koronavirüs salgınının ardından her açıdan çok fazla değişim yaşayacağına da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak hazırlıkları, içinde olduğumuz döneme ileriye dikkat çeken uzun vadeli bir vizyon ile gerçekleştirdiklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç kıtayı birleştiren stratejik konumu ile Türkiye’nin daha fazla ön plana çıkmaya başladığına da vurgu yaparak ‘Salgın her ne kadar ülkelerimiz ve ekonomilerimiz için riskler oluştursa da aynı zamanda pek çok fırsat penceresi de açıyor. Salgın döneminde sadece sağlıkta değil, üretim, lojistik, kamu güvenliği, istihdam, sosyal destekler alanında da ülkemiz pozitif yönde ayrıştı. Asya merkezli üretim ağına alternatif arayışlarında üç kıtayı birleştiren stratejik konumuyla Türkiye daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Olumsuz ekonomik iklime, tedarik ve lojistik zincirlerindeki aksaklıklara ve artan korumacılığa rağmen 2020 yılını büyüme ile kapattık. Yüzde 1,8'lik oran ile G-20 içinde en yüksek büyümeyi kaydeden ikinci olduk. Yine bu dönemde G-20'de sanayi üretimi en çok artan devletler arasında yer aldık. 2021 yılının ilk çeyreğinde yakaladığımız yüzde 7'lik büyüme oranı yılın geri kalanı için beklentilerimizi artırdı. OECD tarafından yayınlanan son raporlarda Türk ekonomisi için 2021 yılında yüzde 5,7 ve 2022 yılında yüzde 3,4 büyüme öngörülüyor. Bu, OECD ülkeleri arasında gösterilen en güçlü toparlanmalardan biridir. İnşallah bu tahminlerin de ötesine geçeceğimize inanıyorum. Bu yıl, toplam ihracatta 200 milyar dolara ulaşarak yeni bir rekora imza atmayı düşünüyoruz’ şeklinde konuştu. 

‘ÜLKEMİZ BU COĞRAFYALARIN TAMAMINDA ÜSTLENDİĞİ SORUMLULUKLA TERÖRE SET ÇEKMİŞTİR’ 

Diğer yandan bütün yaşanan bu gelişmelere etken olarak geçtiğimiz 19 senedir hız kesmeden devam eden reform gündemini de bırakmadıklarını dile getiren Erdoğan, saygı ve eşit ortaklık olarak komşularımızdan başlayarak bölge ülkeleri ile işbirliğimizi yürütmede iddialı olduğunu da bildirerek ‘Kısa süre önce insan hakları eylem planımız ile ekonomi reform paketimizi milletimizle paylaştık. Ülkemizi sivil, dana demokratik ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşturma hedefiyle başlattığımız çalışmaları sürdürüyoruz. Yine bu süreçte bölgemizdeki sorunları çözmek, küresel istikrar ve barışa katkı sunmak için yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyoruz. Karşılıklı saygı ve eşit ortaklık temelinde komşularımızdan başlayarak bölge ülkeleri ile işbirliğimizi ilerletmekte kararlıyız. Türkiye'nin Suriye, Doğu Akdeniz ve Libya'da attığı adımların ne kadar isabetli ve yerinde olduğu son günlerde daha iyi anlaşılmıştır. Ülkemiz bu coğrafyaların tamamında üstlendiği sorumlulukla teröre set çekmiş, demokrasiyi korumuş, diyalog ve uzlaşının önünü açmıştır. Katar'a yönelik uygulanan haksız abluka ve yaptırımların kaldırılmasına ve kardeş Körfez halklarının yeniden kucaklaşmasına imkan sağlayan Körfez İşbirliği konseyi kararlarından duyduğumuz memnuniyeti buradan tekraren ifade ediyorum’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Meksika'da Seri Katilin İtirafları Ülkeyi Birbirine Kattı

Meksika'da Seri Katilin İtirafları Ülkeyi Birbirin...

Meksika'lı katil işlediği cinayetlerle kan dondurdu. Öldürdüğü kadınla...

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İlacı İçin Tarih Verdi!

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İlacı İçin Ta...

Tübitak başkanı hasan mandal dünya genelinde etkisini artıra...

İstanbul'da Yasak Aşk Yaşayan Karısını Öldürdü

İstanbul'da Yasak Aşk Yaşayan Karısını Öldürdü

İstanbul'da bir adam karısının kendisini en yakın arkadaşıyla aldattığ...

Osmaniye'de Uyuyan Eşini ve Görümcesini Av Tüfeğiyle Öldürdü İfadesi Kan Dondurdu!

Osmaniye'de Uyuyan Eşini ve Görümcesini Av Tüfeğiy...

Osmaniye'de yaşayan Gülten Usta eşi Süleyman Usta ve görümcesi Ela Ust...

Yeşilçam Oyuncularının Hüzün Dolu Hikayeleri

Yeşilçam Oyuncularının Hüzün Dolu Hikayeleri

Eskiden bu yana çok sevilerek izlenen Yeşilçam filmlerinin oyuncuların...

Kurye Terörü! Sipariş Götürdüğü Binaya İdrarını Yaptı

Kurye Terörü! Sipariş Götürdüğü Binaya İdrarını Ya...

İstanbul beşiktaş'ta bir eve yemek siparişi götüren kur...

Rolleri Uğruna Değişen Oyuncular

Rolleri Uğruna Değişen Oyuncular

Ünlü oyuncuların rolleri için nasıl değiştiklerini görünce çok şaşırac...

84 Yaşında Koronayı Yendi

84 Yaşında Koronayı Yendi

Gençliğinde sağlıklı beslendiğini anlatan 84 yaşındaki kadın, koronayı...

İnternetten Ders Anlatan Öğretmen Kamerayı Açık Unutunca Rezil Oldu

İnternetten Ders Anlatan Öğretmen Kamerayı Açık Un...

Fizik öğretmeni zoom üzerinden ders anlatırken kamerayı açık unuttu ve...

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden kavunu yedikten sonra çekirdekl...

Hırsızlık Yapan Anne Polisi Gözyaşlarına Boğdu

Hırsızlık Yapan Anne Polisi Gözyaşlarına Boğdu

Polis hırsızlık yapan anneyi yakaladı ama sonra kadının aldığı şeyi gö...

Mardin'de 2 Genç Öğretmenin Hayatını Kaybettiği Kazada Sürücü Tutuklandı

Mardin'de 2 Genç Öğretmenin Hayatını Kaybettiği Ka...

Mardin’de talihsiz bir kaza meydana geldi. Nusaybin ilçesinde, karşıya...

İsrail'de Netenyahu'nun Gidişi Gösterilerle Kutlandı!

İsrail'de Netenyahu'nun Gidişi Gösterilerle Kutlan...

İsrail’de 12 yıllık Binyamin Netanyahu dönemine son veren koalisyon hü...

Emekli İstihbarat Albayı Coşkun Başbuğ: Amerika Üç Maymunu Oynuyor

Emekli İstihbarat Albayı Coşkun Başbuğ: Amerika Üç...

Emekli Albay Coşkun Başbuğ katıldığı televizyon programında ABD'nin S4...

Emekli Albay Yusuf Alabarda: Sorun 70 Yıllık Müttefikimizin Aklımızla Alay Edercesine Teröre Destek Olması

Emekli Albay Yusuf Alabarda: Sorun 70 Yıllık Mütte...

Emekli albay Yusuf Alabarda katıldığı canlı yayın programında kendisi...

Yaşar Hacısalihoğlu: Suriye'nin Parçalanması Türkiye'nin Parçalanması Kadar Büyük Risktir

Yaşar Hacısalihoğlu: Suriye'nin Parçalanması Türki...

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Yaşar Hacısalihoğlu katıldığı canlı y...

Doç. Dr. Enes Bayraklı: Türkiye'nin NATO'dan Çıkması Jeopolitik Deprem Olur

Doç. Dr. Enes Bayraklı: Türkiye'nin NATO'dan Çıkma...

Doç Dr. Enes Bayraklı katıldığı televizyon programında NATO hakkında a...

Elazığ'ın Sarıçubuk köyü yolunda Esrarengiz İtiraf Notu

Elazığ'ın Sarıçubuk köyü yolunda Esrarengiz İtiraf...

Dün Aziz Atay'ın (41) otomobilinde ölü bulunduğu olay yerinde ele geçi...

MSB’den Nefes Kesen Görüntüler! 'Kartal Olur Süzülürüz Gökten, Aslan Olur Kükreriz Yerden'

MSB’den Nefes Kesen Görüntüler! 'Kartal Olur Süzül...

MSB, eğitim uçuşunda olan F-16’ların hayranlıkla seyredilen görüntüler...

Alışverişe Gittikleri Markette Rafların Arasından Yılan Çıktı

Alışverişe Gittikleri Markette Rafların Arasından...

Kocaeli’nin Başsikele ilçesinde bir zincir markette alışveriş yapan va...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar: 'Döviz Rezervimiz100 Milyar Dolar Seviyesine Ulaştı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar: 'Döv...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılmak için Brük...

Taksicilerden Bir İstek Daha! Yeniden ÖTV Muafiyeti İstiyor

Taksicilerden Bir İstek Daha! Yeniden ÖTV Muafiyet...

Taksicilerden istek geldi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı, ar...

MSB'den Güzel Haber Geldi! 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

MSB'den Güzel Haber Geldi! 5 Terörist Etkisiz Hale...

Irak'ın kuzeyinde yapılan Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları...

İstanbul'da DEAŞ Üyelerine Dev Operasyon! 14 Şüpheli Gözaltı

İstanbul'da DEAŞ Üyelerine Dev Operasyon! 14 Şüphe...

İstanbul'da hain terör örgütü DEAŞ'a ilişkin operasyon düzenlendi. Yap...

Yusufeli Barajı’nda Verilen 7 Senelik Emek 1 Dakika 40 Saniyede Anlatıldı

Yusufeli Barajı’nda Verilen 7 Senelik Emek 1 Dakik...

Yusufeli Barajı’nın yapımına 7 sene önceden başlanmıştı. O zamandan ş...

Muharrem İnceden Korkmaya Başladı! Erdoğan Çok Güçlü, Biz Bunu Tek Başımıza Yenemeyiz

Muharrem İnceden Korkmaya Başladı! Erdoğan Çok Güç...

Muharrem İnce kurduğu Memleket Partisi ile tekrar cumhurbaşkanı adayı...

Güneşli Havaya Dayanamayanlar Caddebostan'da Deniz Salyalarına Aldırış Etmeden Yüzdüler

Güneşli Havaya Dayanamayanlar Caddebostan'da Deniz...

İstanbul’da güneşli hava müsilajı unutturdu. Kadıköy'ün uğrak noktası...

Erzincan Üniversitesi Akademisyenleri Açıkladı! Salyalardan Kozmetik Jel ve Krem Yapacağız

Erzincan Üniversitesi Akademisyenleri Açıkladı! Sa...

Marmara Denizi'nde günlerdir etkili olan müsilaj ile ilgili çalışmalar...

Minikler Mutlu! 'Tayyip Dedeleri' Yüzlerini Güldürdü

Minikler Mutlu! 'Tayyip Dedeleri' Yüzlerini Güldür...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisine 'Tayyip Dede' diye seslen...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uyardı!  İstanbul İçin Bölge Bölge Dolu Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uyardı! İstanbul İçin...

MGM tarafından yapılan uyarı ile İstanbul’da şiddetli gök gürültülü ya...