Cumhurbaşkanı Erdoğan İran dönüşünde son derece önemli açıklamalarda bulundu! Suriye'ye operasyon sinyali verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İran dönüşü kritik açıklamalarda bulundu. İşte haberin detayları...

20.07.2022-15:40 - (Son Güncelleme: 20.07.2022-17:36) Cumhurbaşkanı Erdoğan İran dönüşünde son derece önemli açıklamalarda bulundu! Suriye'ye operasyon sinyali verdi

Astana formatında gerçekleştirilen İran-Türkiye-Rusya arasındaki 3'lü zirve, dün Tahran'da düzenlendi.

Dünyanın oldukça yakından takip ettiği zirveden dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönüş yolunda gündeme yönelik son derece önemli açıklamalarda bulundu.

Söz konusu zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'ye Suriye'deki terör yuvalanmaları için operasyonun gerekli olduğunu aktaran Erdoğan, açıklamalarında bu konuya değindi.


‘’Amerika terör örgütlerini besliyor’’

Öte yandan Türkiye'nin terörle mücadelesine Rusya ve İran'ın da destek vermesini isteyen Erdoğan, "ABD şu anda Fırat'ın doğusunu terk etmek durumunda. Astana sürecinden çıkan tespit bu. Çünkü oradaki terör örgütlerini besleyen Amerika.

‘’Rusya ve İran’ın yanımızda olmasını istiyoruz’’

Suriye'nin kuzeyine yeni bir harekat konusu milli güvenlik endişelerimiz giderilmediği sürece gündemimizde yer almaya devam edecek. Suriye sınırından 30 kilometre güneye kadar terör örgütleriyle mücadelemizde Rusya ve İran’ın yanımızda olmasını istiyoruz.


‘’Bize gereken desteği vermeliler’’

Bize gerekli desteği vermeliler. Kalkıp rejimin bayrağını orada dalgalandırmakla acaba Türk ordusunu aldatır mıyız diye düşünüyorlar. Bunu yemezler" diye söyledi.


‘’Bize çok farklı teklifleri oldu’’

Karadeniz'de oluşturulacak tahıl krizine yönelik koridora ilişkin ise Cumhurbaşkanı, "Putin’in gayretlerimiz noktasında bakışı olumlu. Bize çok farklı bazı teklifleri oldu. Doğal gaz, Akkuyu ve diğer konularda dayanışmamızı sürdürüyoruz.

Tahıl koridoru konusunu artık bu hafta bu mutabakatı yazılı bir metne bağlamak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde de planın uygulanmaya başlanmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal