Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez açıkladı: Tamamına burs verilecek

Katıldığı bir canlı yayında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde maddi ve manevi zarara uğrayan öğrencilerin tamamına burs verileceğini açıkladı.

23.05.2023-10:42 - (Son Güncelleme: 23.05.2023-17:16)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde yakınlarını kaybeden veya evi, işyeri orta veya üst seviye hasarlı olan öğrencilerin tamamına burs verileceğini açıkladı. 

Tamamına burs verilecek

TRT ortak yayınında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzede öğrencilerin burs başvurularını Gençlik ve Spor Bakanlığı'na yapabileceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Burs

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

"Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurtları hala depremzedelere hizmeti sürdürüyor. Yemeleri, içmeleri her şeyleriyle biz bu süreci devam ettiriyoruz. Yeni dönemde de bir taraftan yurtların yapım inşası devam edecek. Devletimizin tüm yurt, spor tesisleri ve kampları depremzedelerimize açtık. Anaokulu ya da kreş çağındaki yavrularımız için atölyeler oluşturduk. Lise ve üniversiteye hazırlanan gençlerimiz için takviye kurslar ekledik. Bunu ilk defa açıklıyorum depremde yakınlarını kaybeden veya evi, işyeri orta veya üst seviye hasarlı olan öğrencilerin tamamına burs verilecek.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal