Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Conte Telefonda Görüştü

Diplomatik kaynaklara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalyan Başkanı Conte ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

25.07.2020-16:51 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-21:21) Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Conte Telefonda Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İtalya Başbakanı Sayın Giuseppe Conte arasında diplomatik bir görüşme gerçekleşti.

Söz konusu görüşmede, Libya başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı. 

İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan son kayıtlara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Conte görüşmesinde, Libya başta olmak üzere bölgesel gelişmeler masaya yat

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İtalya Başbakanı Conte, Libya'da siyasi çözüm için diyalogu sürdürme konusunda mutabık kaldılar.

Söz konusu görüşmede ayrıca Covid-19 ile mücadelede işbirliği hususları ve salgın sonrası dönemde atılacak adımlar da değerlendirildi.

LİBYA'DA SON DURUM

Darbeci Halife Hafter'in aylardır süren Trablus'u işgal girişimi, Türkiye'nin UMH'ye verdiği askeri destekle birlikte sona erdikten ve Hafter'e bağlı birlikte doğuya geri çekildikten birkaç gün sonra, 6 Haziran'da, UMH bu kez Sirte'ye yönelik operasyon başlattığını duyurmuştu.

Ancak ordu Sirte'ye çok yaklaşmışken, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin desteğiyle Hafter birlikleri UMH'ye bağlı orduyu püskürtmüştü.

Bir süre sonra da Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Libya sınırı yakınlarındaki Matruh Üssü'nü ziyaret etti ve "Sirte ve Cufra kırmızı çizgidir" diyerek orduya "sınır ötesi operasyonlara hazır olmaları" yönünde skandal bir karara imza atmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal