Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Faizi İndirdik Batı Çıldırdı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kur saldırılarına ve Batı'nın faiz indirimi karşısındaki tutumuna dair önemli açıklamalar yaptı.

19.06.2018-22:55 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-22:45) Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Faizi İndirdik Batı Çıldırdı'

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adana’da iş adamlarına seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekil

'FAİZİ İNDİRDİK, BATI ÇILDIRDI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı’nın faizlere ilişkin tutumuna dair ‘’Faizi yüzde 63'ten aldık, yüzde 4.6'ya kadar indirdik. Batı çıldırdı. Gezi olayları ile faiz ve enflasyon yeniden çift haneye çıktı. 24 Haziran ile birlikte yerlisine de yabancısına da bunu göstereceğiz’’ ifadelerini kullandı.

'TÜRK EKONOMİSİ BU TÜR SALDIRILARA KARŞI ŞERBETLİDİR'

Kur saldırılarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Türkiye'nin başına karar bulutlar toplamak istiyorlar. Bu kur filan, bunların hiçbirisi bizim geleceğimizi belirleyen şeyler değil. Bizim geleceğimizi, biz belirleyeceğiz. Bir takım çevreler ısrarla Türkiye'nin başına kara bulutlar toplamaya çalışıyor. Halbuki Türk ekonomisi bu tür saldırılara karşı şerbetlidir’’ diye konuştu.

'NASIL UĞRAŞILIR GÖRECEKSİNİZ'

‘’Yüksek faizle biz ülkemizi ayağa kaldıramayız’’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Girişimci yüksek faizle neyin yatırımını yapacak? 24'ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz’’ şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE AVRUPA ÜLKELERİNİN HEPSİNDEN DAHA FAZLA İSTİHDAM ÜRETTİ'

Türk yatırımcılarına dair önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Dövizi küresel piyasalarda yaptığınız manipülasyonlarla yükseltebilirsiniz ama yatırımcının ithalat bağlantısını bozamazsınız. Hem üretimde hem tüketimde artış var. Türkiye Avrupa ülkelerinin tamamından daha fazla istihdam üretti’’ dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal