Cumhurbaşkanı Erdoğan Esnafa Müjdeli Haberi Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgında esnaflara yapılacak ödemeleri duyurdu.

17.05.2021-20:02 - (Son Güncelleme: 17.05.2021-21:04) Cumhurbaşkanı Erdoğan Esnafa Müjdeli Haberi Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs salgını sürecinde yapılan desteklere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘‘Sadece merkezi yönetim bütçesinden yaptığımız harcamalar şimdiden 79 milyar liraya ulaştı. Bu rakam yıl sonunda 104 milyar lirayı bulacak. Merkezi yönetim bütçesiyle birlikte nakdi ödemelerin tutarı şimdiden 134 milyar lira olarak gerçekleşirken bu rakam, haziran sonu 181 milyar lirayı bulacaktır.’‘ dedi.

''661 MİLYAR LİRALIK KAYNAĞI İNSANIMIZIN EMRİNE VERDİK''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘‘Salgının başladığı günden bu yana toplamda 661 milyar liralık kaynağı insanımızın emrine vermiş olduk.’‘ ifadelerini kullandı.

Yeni destek programını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaflara müjdeyi verdi.

‘’ESNAFLARA 5 BİN LİRA HİBE ÖDEMESİ’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde;

‘‘Esnaflarımıza yönelik yeni bir destek programının projesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işlerine ara vermek zorunda kalan esnaflarımıza iki grup halinde destek olmayı amaçlıyoruz. 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız.

‘’MÜZİSYENLER, SEYYAR SATICILARA 3 BİN LİRA HİBE’’

Destek vereceğimiz ikinci grupta ise bakım, onarım, seyyar satıcılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, bakırcılar, ayakkabılar, tuhafiyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır. Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan, lokantalar, terziler dahildir. Bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz.’‘

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal