Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon 2020'de Tek Haneli Rakama İnecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Topkapı kampüsünde düzenlenen Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu sosyal güvenlik merkezleri toplu açılış törenine katıldı.

16.11.2019-15:21 - (Son Güncelleme: 16.11.2019-15:59)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Topkapı kampüsünde düzenlenen Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu sosyal güvenlik merkezleri toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları tam olarak şöyledir: 

Daha önce yüzde 8,4 seviyesine kadar düşürdüğümüz işsizlik oranı, geçtiğimiz yılın ağustos ayında maruz kaldığımız kur, enflasyon, faiz saldırısının ardından yüzde 14'e kadar çıktı. Bu oranın özellikle eylül verisinin de belli olmasıyla birlikte yeniden düşmeye başlamasını bekliyoruz. Ekonomide genel toparlanmanın etkisiyle gelecek yıl istihdam artışı çok daha fazla olacak.

"IMF'NİN KAPISINI CHP AÇTI"

Cari işlemler eskiden açık veriyordu şimdi fazla veriyor. Bay Kemal ne diyordu, 'Bunlar IMF'ye gidecek' diyordu. IMF'nin kapısını CHP zihniyeti açtı, biz değil.

"FAİZLER DAHA DA DÜŞECEK"

Faiz, yüzde 40'a doğru gitmişti. Merkez Bankası Başkanını göreden aldık Yeni Merkez Bankası Başkanımızla beraber şu anda faiz oranı yüzde 13,5'a kadar indi, daha da inecek. Görünen o ki, bu yıl turist sayısı 50 milyonu aşacak. Türkiye artık önemli bir destinasyon oldu dünyada. Ekonomik güven endeksi son 15 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bu olumlu gelişmeler inşallah devam edecek ve Türkiye hak ettiği seviyeye ulaşacak."

EYT MESAJI

Bizim başımıza erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödeyecek ve ödedi. Niçin erken emeklilik? Ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını en güzel şekliyle alsın. Erken emekli olup ikinci iş arayacak ve işsizliğin yükselmesine neden olacak. Bu hesap kötü bir hesaptır. Biz bunu politik hesaplarla yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum, beni bu yola teşvik etmeyin. Seçimi kaybetsek de olmayacak. iskandinav ülkelerinin hepsi erken emeklilik sistemiyle battı. Herkes vaktinde emekli olmalı.

İnşallah şimdi Avrupa Kupası'na gidiyoruz. Buradan başarılı bir neticeyle çıkmayı hem gençlerimizden istiyoruz hem duamız o. Olmaması için hiçbir neden yok. Yeni bir tarihi Şenol Hocamız ve gençlerimiz yazacak."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal