Cumhurbaşkanı Erdoğan Elon Musk ile görüştü: Tesla için dikkat çeken teklif

Space X ve Twitter’ın sahibi Elon Musk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile New York’taki Türkevi’nde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk’a Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması için çağrıda bulundu. İşte detaylar…

18.09.2023-10:23 - (Son Güncelleme: 18.09.2023-18:27)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tesla ve Space X CEO’su Elon Musk ile ABD’nin New York şehrindeki Türkevi’nde bir araya geldi. 

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kuruluna katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi'nde temaslarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk'ı kabul etti. Musk, kabule oğluyla geldi. Başkan Erdoğan, görüşme sırasında Musk'ın oğluna top hediye etti. 

Basına kapalı kabulde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç da hazır bulundu.

Elon Musk Cumhurbaşkanı Erdoğan

Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’de kurun

AA’da yer alan habere göre; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından kabule ilişkin yapılan açıklamaya göre, basına kapalı kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk'a, Türkiye'nin teknoloji alanındaki atılımlarını, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'ni anlattı.

Togg'un Türkiye'de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla'nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile işbirliği imkanlarının doğabileceğini belirterek, Musk'ı İzmir'de düzenlenecek TEKNOFEST'e davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk'a kendi yazdığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabının İngilizce versiyonu ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan ve Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyindeki reform talebinin gerekçelerinin anlatıldığı "BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım" kitabını, Musk'ın çocuğuna da futbol topu hediye etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal