Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonominin Brunson ile Alakası Yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan ekonomik sıkıntılarla alakalı açıklama yaptı. Erdoğan, sıkıntıların aşılacağını söylerken, "Ekonomideki durumun Brunson ile ilgisi yok" dedi.

26.09.2018-09:40 - (Son Güncelleme: 26.09.2018-09:25) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonominin Brunson ile Alakası Yok!

BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın sonrasında Reuters haber ajansına röportaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ekonomideki durumun Brunson ile ilgisi yok, sıkıntı yakında bitecek." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

PASTÖR BRUNSON'UN TUTUKLULUĞU

"Adını andığımız kişi, terör örgütleriyle teması olduğu için tutuklanmıştır. Şu an bu tutukluluk durumundadır. Sağlık sebebiyle yargı kendisinin eve çıkmasına izin verdi. 12 Ekim'de duruşması var. Mahkemede yargı ne karar alır bunu bilemem. Buna siyasiler de karar veremez.''

FETÖ ELEBAŞININ İADESİ

Benzer durumlar özellikle ABD'de olmuş halde. Örneğin, ABD'de şu anda Türkiye'de 251 kişi, darbe kalkışmasında yer alan FETÖ ABD'dedir. ABD'de olan bu kişi şu an yargılanmıyor. Biz dosyalarını vermemize karşın, yargılanmamakta buradaki görevliler ne yazık ki karşı koymaktadır. Türkiye ile ABD arasında suçluların iade anlaşması bulunuyor. Buna karşın burada Fethullah Gülen denilen kişi rahatlıkla bırakılabilecekken bırakılmamaktadır. Brunson şu an yargılanıyor. Yargılanan bir şahsa bıraktım, git demeye ne ben, ne başkaları yetkilidir. Bu görev hakimlerindir. 12 Ekim'de mahkeme ne karar alır bilemem. 12 Ekim gelsin bakacağız."

TÜRKİYE'YE YAPTIRIMLAR

"Brunson olayının bizim ekonomimizle yakından uzaktan ilgisi yoktur. Bir ekonomik sorun olduğunda benim, 'Bu bizim şu anda teğet geçecektir' demiştim. O problemi aştık, Türkiye ekonomik rahatlama dönemine girdi. Şu an ekonomik problem abartılacak bir problem dönemi değildir. Türkiye kendi olanaklarıyla bunu çözecektir. Bunun işaretleri fark ediliyor. Bunun Brunson'la yakından uzaktan ilgisi yoktur."

FAİZ ARTIŞI

"Bu Merkez Bankası'nın bağımsızlığının bir tercihidir. Faiz oranlarını buraya dek yükseltmiştir. Bunlar Cumhurbaşkanı olarak sorumluluğumda değil. Türkiye'de herkes beni tanır, yüksek faize karşı olan birisiyim. Yüksek faiz oranları girişimcinin, yatırımcının alımlarını olumsuz doğrultuda etkiliyor. Finans sektörünün imkan hazırlaması lazım ki imalat olsun, istihdam olsun, ihracat olur. Şu anki vaziyet bir çözüm olacağı yönünde. Merkez Bankası bu doğrultuda karar aldı. Umarım bu karar olur. Enflasyon da yüksek faiz de yüksek enflasyonu gerektirir. Umarım bunun zıttı olur."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal