Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu! Yangın Bölgesine Görevli Olmayan Alınmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ege ve Akdeniz bölgelerinde ki yangınlarla ilgili "Yangın mahalline görevli olmayanlar bundan böyle kesinlikle alınmayacaktır" açıklamasında bulundu.

06.08.2021-15:21 - (Son Güncelleme: 06.08.2021-17:37) Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu! Yangın Bölgesine Görevli Olmayan Alınmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme dair sorularına bazı açıklamalarda bulundu.

Ege ve Akdeniz'deki orman yangınlarıyla mücadele için tüm imkanların seferber edildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan yeni kararı da açıkladı.

Erdoğan, bundan sonra yangın mahalline görevli olmayanların kesinlikle alınmayacağını açıkladı. Erdoğan, "Çünkü bu işi bilmeyenler başımıza daha büyük sıkıntılar çıkarabilir." dedi.

4 UÇAK GELİYOR VE 1 HELİKOPTER GELİYOR

208 orman yangınından 196'sının kontrol altına alındığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Ukrayna'dan gelen gece söndürme kabiliyeti olan 5 helikopter var. 24 saat full çalışacak. 5 ilimizdeki 12 yangının kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Bu illerimiz Antalya, Muğla, Isparta, Aydın ve Denizli. İlham Aliyev'le görüştüm. Şu an itibarıyla 600'ü aşkın yetişmiş itfaiyeci göndermiş durumdalar. Bunu biraz daha da artırabiliriz diyorlar. Ülkemizi asla çöle teslim etmeyeceğiz, kurak bırakmayacağız.

YIL BİTMEDEN 252 MİLYON FİDAN DİKECEĞİZ

Bugün itibariyle 4 uçak bir helikopter daha yangınla mücadeleye katılacaktır. Yanan alanlarda hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bitkisel üretim ve hayvancılıkta zararlar en kısa sürede giderilecektir. Geleceğe Nefes Kampanyası'yla her vatandaşımız için 3 fidan olacak şekilde toplam 252 milyon fidanı yıl bitmeden inşallah dikeceğiz."


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal