Cumhurbaşkanı Erdoğan, Donald Trump İle Görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Nisan resepsiyonunda, yakın zamanda ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geleceğini duyurmasının ardından merakla beklenen buluşmada hangi konuların masaya yatırılacağı da belli olmaya başladı.

25.04.2019-10:07 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-09:56) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Donald Trump İle Görüşecek

Haziran ayında Japonya’da düzenlenecek G-20 zirvesi ile Aralık ayında Londra’da yapılacak NATO liderler zirvesinde bir araya gelmesi planlanan iki liderin, bu zirveler öncesinde de baş başa görüşmesi bekleniyor. Erdoğan-Trump görüşmesinin tarihi henüz netleşmezken; 

ERDOĞAN'IN TRUMP İLE GÖRÜŞMESİ ÖNGÖRÜLEN KONU BAŞLIKLARI;

* Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlanan ‘güvenli bölge’nin masada olacağı görüşmede Menbiç ve Fırat’ın doğusunda bulunan YPG/PYD’nin durumunun da gündeme geleceği belirtiliyor. Ankara’nın bu konuda öncelikli talepleri arasında; PYD/YPG’ye verilen silahların geri toplanması, terör örgütünün Menbiç’ten çekilerek bölgenin gerçek sahiplerine bırakılması yer alıyor.

* ABD açık bir şekilde Türkiye’ye “S-400 almaktan vazgeç” mesajını verirken ekonomik yaptırımların yanı sıra F-35 proje ortağı Türkiye’yi bu projeden çıkartılabileceğini belirtiyor. Ankara ise S-400’lerden geri adım atmayacağını açıklarken Trump-Erdoğan görüşmesinde bu konunun da gündeme gelmesi tahmin ediliyor.

* Ankara-Washington hattında yaklaşık üç yıldır çözülmeyi bekleyen bir başka sorun ise FETÖ elebaşının iadesi. Geçtiğimiz yıl şubat ayında ortak çalışma grupları oluşturulmuştu. Bilgi ve belgeler sunulmasına rağmen ABD tarafından somut bir adım atılmadı.  

* Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanınması ve Suriye’ye ait Golan Tepeleri kararının gündem gelmesi beklenirken, Erdoğan bu adımlardan duyulan rahatsızlığı muhatabına ileteceği söyleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal