Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigara mücadelesinde yeni düzenleme sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sigaraya karşı yeni bir düzenleme sinyali verdi. İstanbul'da dünyanın dört bir yanından gelen gençlerle bir araya gelen Erdoğan, sigaranın zararlarından bahsederken, sigara firmalarının insanları zehirleyerek kazanç sağladığına dikkat çekti. Erdoğan, İngiliz modelinin masada olduğunu belirtti.

10.06.2024-10:52 - (Son Güncelleme: 10.06.2024-14:55) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigara mücadelesinde yeni düzenleme sinyali

Dünya Tütünsüz Günü etkinliklerinde konuşan Erdoğan, sigaraya karşı bugüne kadar aldıkları kararları hatırlattı ve yeni bir düzenlemenin sinyalini verdi. Erdoğan, "Dünya tütünsüz günü etkinliklerinin tütün zararlarına ilişkin farkındalığın artmasına katkı sağlamasını diliyorum. Tütün endüstrisi, yeni ürünlerle ve kanuni boşluklardan faydalanarak kazancına kazanç eklemektedir. Sigaranın zararlarına rağmen tütün endüstrisi büyümeye devam ediyor" dedi.

Türkiye'de Yıllık 85 Bin Ölüm

Türkiye'de her yıl 85 bin insanın sigara kaynaklı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Erdoğan, dünya genelinde ise her gün 20 bin kişinin sigaradan kaynaklanan hastalıklar sebebiyle öldüğünü söyledi. Erdoğan, sigaraya karşı hem kendisi hem de hükümet olarak yıllarca mücadele ettiklerini vurguladı.

İngiliz Modeli ve Yeni Kanunlar

Erdoğan, İspanya'dan gelen bir öğrencinin ülkesinde tütün mamullerinin çevre düzenlemelerine tabi tutulduğunu anlatmasının ardından, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'den bu kanun metnini isteyeceğini belirtti. Ayrıca, İngiltere'den gelen bir öğrencinin 2009'dan sonra doğanların sigaraya erişimini yasaklayan yasadan bahsetmesi üzerine Erdoğan, gerekirse İngiltere ile bu konuda iletişim kurulabileceğini ifade etti.

Sigara Fabrikaları Kapatılacak mı?

9 yaşındaki bir öğrencinin "Sigara fabrikalarını kaldırabilir miyiz?" sorusuna Erdoğan, "Olabilir" diyerek cevap verdi. Bu açıklama, sigara fabrikalarının kapatılması konusunda da ciddi adımlar atılabileceğinin sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigaraya karşı mücadelenin devam edeceğini ve yeni düzenlemelerle bu mücadelenin daha da güçleneceğini belirtti. İngiliz modeli başta olmak üzere farklı ülkelerdeki başarılı uygulamaların Türkiye'de de hayata geçirilmesi planlanıyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal