Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başıboş köpeklerle ilgili çarpıcı açıklama!

Ülke genelinde gündem olan başıboş köpek sorununa ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar geldi. Erdoğan, bu sorunun çözümüne dair taleplerin dikkate alınacağını vurgulayarak, konuya duyarsız kalınamayacağını ifade etti.

29.05.2024-13:13 - (Son Güncelleme: 29.05.2024-13:51) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başıboş köpeklerle ilgili çarpıcı açıklama!

Erdoğan, yapılan düzenlemenin temel hedefinin başıboş köpeklerin korunması ve sahiplenilmesi olduğunu belirtti. Başıboş köpeklerin sadece birer sokak hayvanı olmadığını, aynı zamanda toplum sağlığı ve güvenliği açısından da ciddi bir sorun teşkil ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, bu düzenlemenin bu yönde etkili adımların atılmasını sağlayacağını ifade etti.

Vatandaşların huzuru ve güvenliği

Konuşmasında, vatandaşların güvenliğini ve huzurunu sağlama sorumluluğunun devlete ait olduğunu belirten Erdoğan, bu çerçevede alınacak tedbirlerin önemine işaret etti. Başıboş köpeklerin kontrol altına alınması ve sahiplendirilmesiyle ilgili yapılacak düzenlemelerin titizlikle ele alınacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürecin toplumsal fayda sağlayacak şekilde sonuçlandırılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 4 milyon civarında sahipsiz köpek olduğu tahmin ediliyor. Bu sayı asimetrik bir şekilde katlanarak artıyor. 

Gelişmiş hiçbir ülkede olmayan başıboş köpek sorunumuz var. Bazı ülkeler Türkiye’ye gelecek vatandaşlarını kuduz ve sahipsiz köpekler için uyarmaya başladı.

'YAKALA-KISIRLAŞTIR-SAL' METODU ÇÖZÜM OLMADI

Kimse bize merhamet üzerinden ders vermeye kalkmasın. Sahipsiz köpek sayısını ‘yakala-kısırlaştır-sal’ metoduyla çözmek istedik ama bu bir çözüm olmadı.

Toplumun çok büyük bir kesimi bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyor. Bu talebe kayıtsız kalmamız düşünülemez. Mevzuatta yapılacak değişiklikle sahipsiz köpeklerin sahiplenilmesini amaçlıyoruz. Sahipsiz hayvanlar bakımevlerinde tutulacak. Biz istiyoruz ki barınaklara alınan tüm hayvanlar sahiplenilsin."

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal