Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tazminat davası açtı!

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon TL'lik tazminat davası

04.04.2022-12:21 - (Son Güncelleme: 04.04.2022-13:05) Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tazminat davası açtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya platformu Twitter üzerinden kendisine yönelik yaptığı paylaşım hakkında "Kişilik haklarını ihlal" gerekçesiyle 1 milyon liralık tazminat davası açtığını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen günlerde sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sert bir paylaşım yaptı. Erdoğan'ın kendisi hakkındaki "O, vergi memuru. Ama ben ekonomistim. Aramızdaki fark bu" cümlelerini içeren bir haberi alıntılayan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a cevap verdi.

Sen ekonomist değilsin

Kılıçdaroğlu söz konusu paylaşımında, "Sen ekonomist değil, olsan olsan 5'li çetenin tahsildarı olursun. Halkın parasına göz dikmiş bir tahsildar." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı'ndan tazminat davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları ise Kılıçdaroğlu'nun bu paylaşımı sonrası harekete geçti. "Kişilik haklarının ihlali" iddiasıyla CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında 1 milyon liralık tazminat davası açıldı.

Dava gerekçeleri arasında grup toplantısındaki sözleri de var

Bununla beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açtığı davanın gerekçeleri arasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 22 Mart'ta grup toplantısında yaptığı konuşma olduğu da aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal