Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bunlar Ancak Çeşmelerin Musluklarını Yenilerler, Ona da Tören Yaparlar'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman-Konya Hızlı Tren Hattı açılış töreninde konuştu. Erdoğan, '’Ankara-Sivas hatlarını da ilave ettiğimizde Konya bölgesi hızlı trenle ulaşılabilir bir yere gelecek.’ ifadelerini kullandı.

08.01.2022-14:43 - (Son Güncelleme: 08.01.2022-17:51) Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bunlar Ancak Çeşmelerin Musluklarını Yenilerler, Ona da Tören Yaparlar'

Konya- Karaman Hızlı Tren Hattı’nın açılış konuşmasında konuşan Başkan Erdoğan, ‘Bugün Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın açılışını yaparak yeni bir dönemin başlangıcını yapıyoruz. Ankara-Sivas hatlarını da ilave ettiğimizde Konya bölgesi hızlı trenle ulaşılabilir bir yere gelecek’ dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı açılış töreninde konuşma yaptı. Bugün hizmete girecek olan hızlı tren hattı ile iki il arasındaki mesafe 1 saat 20 dakikadan 40 dakikaya kadar inecek. 

ERDOĞAN'DAN CHP'YE MUSLUK GÖNDERMESİ

Demiryolu açılışına katılan Erdoğan, ülkenin demiryolu ağını 13 bin 22 kilometreye kadar ulaştırıldığını belirterek, ‘Yüksek hızlı ve hızlı tren hatlarını inşa ettik. Mevcut demiryollarımızın seviyesini artırdık. Londra'dan kalkan tren, Marmara'yı geçerek Anadolu'ya gidebilmektedir. Marmaray'ı kim yaptı? Biz yaptık biz. Biz iş üretiriz. Bunlar Kılıçdaroğlu'nun ve çevresinin yapabileceği işler değil. Onlar ancak bazı çeşmelerin musluklarını değiştirirler. Bunu da törenle yaparlar. Dün de daha önceden temel atmama töreni yapıyorlardı. Şimdi ne olduysa temel atma töreni yaptılar’ dedi.



İKİ İL ARASI 40 DAKİKAYA İNECEK

Bakan Karaismailoğlu, Konya- Karaman Hızlı Tren Hattının açılışında yaptığı konuşmada, ‘Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın hizmete girmesiyle iki il arasındaki seyahat süresini 1 saat 20 dakikadan ilk etapta 50 dakikaya, nihayetinde de 40 dakikaya düşüreceğiz. Ankara-Konya-Karaman seyahat süresi de 3 saat 10 dakikadan 2 saat 40 dakikaya inecek’ açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal