Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri’nde dünyaya mesaj gönderdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dubai’de düzenlenen “Dünya Hükümetler Zirvesi”nde katıldı. Dünya gündemine dair sert mesajlar içeren, özellikle Filistin özelinde açıklamalarda bulunan Erdoğan, "İsrail kalıcı barış istiyorsa yayılmacı hayaller peşinde koşmayı bırakmalı, vicdan sahibi ülkeleri Ürdün, Suriye, Lübnan ve Filistin topraklarındaki 6 milyon mülteci için can damarı olan ajansa (UNRWA) sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.

13.02.2024-13:27 - (Son Güncelleme: 13.02.2024-18:13) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri’nde dünyaya mesaj gönderdi!

Resmi ziyarette bulunmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri'nde Dünya Hükümetler Zirvesi'nde katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin ve İsrail arasında yaşanan insanlık suçu hakkında açıklamalarda bulundu.

‘‘Yardımını esirgemeyen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum’’

Dubai’de zirveye katılan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde: ‘‘Öncelikle misafirperverlikleri için El Nahyan'a teşekkür ediyorum. Onur konuğu olarak bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Türkiye olarak hayata geçirdiğimiz Türkiye vizyonu ile geleceğin Türkiye'sini inşa ediyoruz. Türkiye'yi her alanda büyüterek ileriye taşıdık. Çevremizde devam eden çatışmalara, göç baskısına, terör eylemlerine rağmen yolumuzdan sapmadan bugünlere geldik. Geçtiğimiz yıldaki depremlerde 53 binden fazla canımızı toprağa verdik. 31 binden fazla konutu depremzedelere teslim ettik. Yardımını esirgemeyen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.’’

‘‘31 Mart'ta 18. zaferimizi elde edeceğiz!’’

Önümüzdeki engeller ne kadar büyük olursa olsun hedeflerle ulaşmanın azmini sürdürdüklerini belirten Erdoğan, ‘‘İstanbul'daki başarılarımız yeni kapıların açılmasına vesile oldu. 2001 senesinde AK Partimizi kurduk. Sadece 15 ay sonra açık ara birinci çıkarak Türkiye'yi yönetme sorumluluğunu aldık. 21 yıldır milletimize hizmetkarlık yapıyoruz. 17 seçim zaferini sığdırdık. 31 Mart'ta 18. zaferimizi elde edeceğiz. Çalışmalarımızı çok yoğun sürdürüyoruz’’ diye konuştu.

Dünya karanlık bir kuşaktan geçiyor!

Erdoğan BAE Dünya Hükümetler Zirvesi'ne katıldı

Halkın gücü ve desteği olmasa başarılar elde edilemeyeceğini söyleyen Erdoğan, ‘‘Siyasette varlık sebebimiz güzel bir miras bırakmaktır. Nasıl dünya beşten büyükse daha adil bir dünya mümkündür. Buna tüm insanların ihtiyacı var. Adil ve kalıcı barışı sağlamak amaçlarımızdandır. Dünyamız krizler ve çatışmaların alaca karanlık kuşağından geçiyor’’

Filistin için Türkiye garantörlüğe hazır!

İsrail’in katliamlarına devam ettiğini belirten Erdoğan, ‘‘Bugünkü krizin kaynağı Filistin topraklarındaki işgalin artarak devam etmesidir. İsrail katliam politikalarında vaz geçmemiştir. Sorunun kaynağını doğru tespit etmezsek çözüm bulamayız. İsrail, bağımsız Filistin devletinin varlığını kabul etmelidir. Garantörlük dahil sorumluluk üstlenmeyi kabul ettiğimizi söyledik. İnisiyatif alan tüm ülkelere teşekkür ediyorum. BM'de kabul eden ülkelere şükranlarımı sunuyorum. Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakamayacağız. Bir an önce Gazze'deki katliamı durdurmamız gerektiğini söylüyorum’’ dedi.

Vicdan sahibi ülkelere davet çağrısı!

Erdoğan BAE Dünya Hükümetler Zirvesi'ne katıldı

Vicdan sahibi ülkelere çağrıda bulunan Erdoğan sözlerine şu şekilde sürdürdü: ‘‘İsrail kalıcı barış istiyorsa yayılmacı hayaller peşinde koşmayı bırakmalı, 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığını kabul etmelidir. Vicdan sahibi ülkeleri Ürdün, Suriye, Lübnan ve Filistin topraklarındaki 6 milyon mülteci için can damarı olan ajansa (UNRWA) sahip çıkmaya davet ediyorum.’’

Sıfır atığa davet!

Dünyayı atık krizinden korumak da hepimizin sorumluluğudur diyen Erdoğan, Türkiye olarak belirlediğimiz sıfır emisyon, sıfır atık hedefimizle mesuliyetimizi yerine getirdiklerini açıkladı.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal