Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak: Yüksek Askeri Şura’da 32 yıl sonra bir ilk yaşanabilir

Yarın Başkan Erdoğan liderliğinde Yüksek Askeri Şura toplanacak. Düzenlenen toplantıda; albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemleri ve generallerin terfi atama dosyaları ele alınacak. İşte detaylar…

03.08.2022-12:25 - (Son Güncelleme: 03.08.2022-12:31) Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak: Yüksek Askeri Şura’da 32 yıl sonra bir ilk yaşanabilir

Yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşecek toplantı sonrasında, Orgeneral Güler’İn görevinin uzatılması halinde, Güler 1990 yılından sonra 4 yıldan fazla Genelkurmay Başkanlığı görevini yerine getiren ilk isim olacak. Geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe giren Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Genelkurmay Başkanlığı görev süresine ilişkin düzenlemeye gidilmişti. Yapılan bu yeni düzenlemeyle beraber, Genelkurmay Başkanının yaşı Cumhurbaşkanı’nın onayı ile 72 yaşına kadar uzatılabilecek. Yarın gerçekleşecek toplantıda ise görev süresinin uzatılması halinde Orgeneral Güler, 1990'dan sonra 4 yıldan fazla Genelkurmay Başkanlığı görevini yerine getiren ilk isim olacak.

Bakan Nebati ve Özer’de toplantıda yer alacak

Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak olan şuraya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz gibi isimlerde katılacak. Toplantı öncesi Erdoğan ve YAŞ üyeleri Anıtkabir ziyaretinde bulunacak. Toplantıda alınan kararlar ise Başkan Erdoğan’ın onayından sonra uygulanmaya başlanacak. 

32 yıl sonra bir ilk yaşanabilir

Düzenlenecek olan toplantıda general ve amirallerin terfi ve atama dosyalarının ele alınacağı belirtildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, bu sene hem görev hem de yaş haddini dolduruyor. Ancak Başkan Erdoğan’ın yaş haddini uzatması ile Güler, 4 yıldan fazla Genelkurmay Başkanlığı görevini yerine getiren ilk isim olacak.

Toplantıda terfi durumları da değerlendirilecek 

Terfilerinde ele alınacağı YAŞ toplantısında; Kara Kuvvetleri Komutanlığında 3. Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, 1. Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Korgeneral Sinan Yayla ile Milli Savunma Bakanlığı Savunma ve Güvenlik Genel Müdürü Korgeneral İrfan Özsert; Hava Kuvvetleri Komutanlığında ise Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral İsmail Güneykaya ile Hava Kuvvetleri Değerlendirme ve Denetleme Başkanı Korgeneral Mehmet Özlü bir üst rütbeye terfinin gerçekleşmesi bekleniyor. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal