Cumhurbaşkanı Erdoğan Afyonkarahisar'da: ‘‘Yapay zeka neyi emrederse onu aday gösterdiler. Millete adayımıza tıpış tıpış oy vereceksiniz diyorlar’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçim öncesi partisinin Afyonkarahisar’da düzenlenen mitingine katıldı. Güdeme ilişkin gelişmeleri, Milli Muharip uçağı KAAN’ın bugün ki ilk uçuşu ve muhalefetin aday belirleme yönteminde yapay zekayı kullanmasını değerlendirdi.

21.02.2024-14:08 - (Son Güncelleme: 21.02.2024-15:40) Cumhurbaşkanı Erdoğan Afyonkarahisar'da: ‘‘Yapay zeka neyi emrederse onu aday gösterdiler. Millete adayımıza tıpış tıpış oy vereceksiniz diyorlar’’

Türkiye 38 gün sonra sandık başına gidecek, hazırlıklar son sürat devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyon mitinginde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan CHP’nin aday belirleme yöntemlerinde ‘‘Yapay zekayı kullandık’’ açıklaması üzerine şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin sorunlarına çare olacak tek bir önerileri dahi yok. Milletten öyle kopuklar ki belediye başkan adaylarını dahi vatandaşa değil yapay zekaya soruyorlar. Yapay zeka bunlara neyi emrederse bunlar da milletin önüne onu çıkarıyorlar. Bunlar da millete adayımıza tıpış tıpış oy vereceksiniz diyorlar." 

‘‘Yüzde 64 gibi rekor bir oy aldık!’’

Cumhurbaşkanı erdoğan Afyon'da

Afyonkarahisar’ın kendisini ve partisini daima desteklediklerini belirten Erdoğan, ‘‘Geçtiğimiz mayıs seçimlerinde yüzde 64 gibi rekor bir oyla destek olduğunuz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Biz partimizi kurarak Afyonkarahisar'dan yola çıktık. Bugüne kadar girdiğimiz tüm seçimlerde desteğinizi hep yanımızda hissettik. Siz bizi yalnız bırakmadınız. Demokrasimizi vesayetçilere karşı birlikte koruduk. Terör örgütlerinin başını sizlerle birlikte ezdik’’ dedi.

Türkiye’nin 100 yılı başlıyor!

Önümüzde 31 Mart'ta yerel seçimlerin olduğunu anımsatan Erdoğan, ‘‘38 gün sonra bir kez daha sandık başına gideceğiz. Tıpkı 14-28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi çok kritik seçimlerde tercihimizi kullanacağız. Milli mücadeleyi nasıl Cumhuriyetimizle taçlandırdıysak birer yıl arayla yapılan seçimlerle Türkiye Yüzyılı'nın başladığını da tüm dünyaya müjdeliyor. Geçtiğimiz 21 yılda kalkınma adımlarıyla Türkiye Yüzyılı adını verdiğimiz Cumhuriyetimizin ikinci asrında da milletimizi zirvede hak ettiği yere çıkarmanın asrı olacaktır. Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzü gerçek belediyecilikle yapalım. Vatandaşlarımızın tamamının hayatına dokunan hizmetler bizim vazgeçilmezlerimiz olacaktır. Şehirlerimizi çevreye ve tabiata duyarlı, estetikle, tarihi, kültürel doğal zenginliklerle kurulmuş şekilde geliştireceğiz’’ şeklinde konuştu.

‘‘Yapay zekaya göre hareket ediyorlar’’

Muhalefetin yapay zekayı kullanmasına yüklenen Erdoğan, ‘‘Dün baş tacı ettiklerini bugün yerin dibine sokmaktan çekinmiyorlar. Şehirlerimizin sıkıntılarını giderecek tek bir önerileri bile yok. Belediye başkan adaylarını yapay zekaya soruyorlar. Yapay zeka kimi seçerse, kimi emrederse vatandaşımızın karşısına onu çıkarıyorlar. Allah bunlara akıl, fikir, CHP'li kardeşlerimize de sabır versin. Adaylarını bile ellerine yüzlerine bulaştıranlardan ne ülkeye ne de partilerine hayır gelir’’ ifadelerini kullandı.

‘‘Hakikati insanlara anlatacağız’’

Cumhurbaşkanı erdoğan Afyon'da

Erdoğan mitingde sözlerine şu şekilde sürdürdü: ‘‘Muhalefetin Kandil'de siyaset yapanlarla iş tuttular. Ders almak yerine bölücü örgütün uzantılarıyla DEM'lenmeyi tercih ettiler. Milletin sandıkta verdiği mesajı okumayanlar milletin tokadını yemekten kurtulamayacaklar. Biz de hakikatleri insanımıza anlatmaktan geri durmayacağız. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak muhalefetin içler acısı haline bakarak rehavete kapılmıyoruz. Bu tablo bizim sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Onların da sesine kulak vermeye, beklentilerini karşılamaya çalışıyoruz. Başkan adaylarımızı tespit ederken de böyle hareket ettik. Adaylarımızın kuşatıcı, kucaklayıcı, vizyoner olmasına dikkat ettik. Vatandaşlarımız adayları değerlendirirken şehrine, kendi hayatına ne gibi bir katkısı olacağının hesabını yapar.’’

‘‘Ülkemizin de şehirlerimizin de kaybedecek tek bir günü bile yok!’’

Cumhurbaşkanı erdoğan Afyon'da

‘‘Milletimizin karşısına çıkan adaylardan bazıları öyle ölçüsüz vaatlerde kendisini göstermeye çalışıyor ki insan şaşıp kalıyor’’ diyen Erdoğan, ‘‘Belediyelerde de şehrine yıllar kaybettiren başkanlar oldu. İhtiyaçlar, imkanlar bellidir, hepsini bir araya getirir hizmet planlamasını yaparsınız. Her konuda atıp tutanları kendi haline bırakın. Belediyecilik hesap kitap işidir. Siz sandıktan şehrinize aşkla hizmete edecek adayları çıkarmaya bakın. Ülkemizin de şehirlerimizin de kaybedecek tek bir günü bile yok. Partimizi kurduğumuzda hangi heyecanla yola çıktıysak bugün de aynı heyecanlayız’’ şeklinde konuştu.

Türk savunma sanayisi gurur yaşıyor: KAAN göklere çıktı!

Cumhurbaşkanı erdoğan Afyon'da

Türk savunma sanayiinin gurur günlerinden birini daha yaşadıklarını aktaran Erdoğan şu ifadelere yer verdi: ‘‘Milli Muharip uçağımız KAAN bugün ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Daha neler gelecek neler. Kızılelma F-16'nın taşıdığı bombayı taşıyor. Daha yapacağız. KAAN aynı F-16 gibi. Böylece Türkiye 5'inci nesil uçağımızda kritik bir aşamayı daha geride bıraktık. Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun diyorum. Savunma sanayiinde milletimize yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz.’’

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal