Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletin Sistemini Güçlendireceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunuyor.

27.09.2021-14:04 - (Son Güncelleme: 27.09.2021-17:05) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletin Sistemini Güçlendireceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 24. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde konuştu.

Konuşmasına son 19 yılda adliye kapısını adaletin kapısı haline getirmek için tarihi nitelikte birçok adım atıldığını ifade ederken ''Toplam 21 bin 844 hakim ve savcı görev yapmaktadır. Bugün bu sayıyı 22 bin 859'a yükseltmiş olacağız.'' dedi.

ADALETİN ZEDELENDİĞİ BİR TOPLUMDA SİYASİ İRADE EKSİK KALMAYA MAHKUMDUR

''Adalete güvenin zedelendiği bir toplumda siyasi irade eksik kalmaya mahkumdur''diyen Erdoğan, konuşmasını ''Adalet terazisinin doğru tartması kadar gecikmesi de önemlidir, geciken adalet adalet değildir. Sadece modern ve ihtişamlı binalar yapmakla adaletin tesis edilemeyeceği bir gerçektir. 2021 yılı bitmeden yeni adliye binamızın temelini atmayı planlıyoruz.'' şeklinde sürdürdü.

YARGIYA VE KARARLARINA GÜVEN EN ÜST DÜZEYE ÇIKACAK

"Türkiye'nin adalet ve kalkınma başarısının sırrı, devletin milletle beraber yol yürümesi, yol boyunca da kendini sürekli olarak yenileyebilmesidir." diyen Erdoğan, "Adalet sisteminin işleyişini güçlendirmek, yargıya ve kararlarına güveni en üst düzeye çıkarmak, önümüzdeki dönemde de önceliğimiz olacak." ifadesini kullandı.

YAKINDA SULH KOMİSYONLARI DEVREYE GİRECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yakında her ilde sulh komisyonlarını devreye alıyoruz. Böylece yargının iş yükünü düşüren bir çözüm yolunu daha hukuk sistemimize kazandırmayı hedefliyoruz." dedi.

HAK YENİLMESİNE RIZA GÖSTERMEYİN

Erdoğan, "(Hakim-savcı adaylarına) İnancı, konumu, kökeni, kimliği ne olursa olsun tek bir vatandaşımızın dahi hakkının yenilmesine kesinlikle rıza göstermeyin." ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal