Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! Listeleri Almanya ve ABD'ye Verdik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ve ABD'ye terör listelerinin verildiğini söyledi. Almanya'ya 136 ABD'ye ise 20 kişilik liste verildi.

01.10.2018-09:47 - (Son Güncelleme: 01.10.2018-09:33) Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! Listeleri Almanya ve ABD'ye Verdik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya gezisi dönüşü gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Almanya ve ABD'ye terör listeleri verildi. Almanya'ya 136, ABD'ye 20 kişilik liste sunuldu. Almanya'nın kanıtları yok saymalarını anlamak olası değil." diye konuştu. Ayrıca Erdoğan, ekonomideki gelişmelerle alakalı olarak da "IMF ile işimiz olmaz zaten toparlanmaya başladık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

ALMANYA VE ABD'YE TERÖR LİSTELERİ VERİLDİ

"Gerek Almanya gerek diğer tarafa yani ABD'ye bu listeler zaten zaman zaman hep sunuluyor. Almanya'da 136 kişilik bir liste. ABD'ye verilen listede ise sayı o derece değil. Almanya'ya PKK ile alakalı daha önce dört binin üstünde kişinini olduğu klasörler sunulmuştu. ABD'ye de biliyorsunuz ki 85 koli belge verdik. Ardından Sayın Trump, belgelerden ziyade kişilerin verilmesini istedi. Biz de isimleri İbrahim Kalın Bey ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'a verdik. 20'nin üstünde isim bildirdik. Neler olacağını ilerleyen süreç gösterecektir. Fakat bunların terör anlayışları bize göre farklılık arz ediyor. Bu bağlamda bizim gibi bir problem yaşamadıkları için bizi doğru anlama hususunda zorlanıyorlar."

"DELİLLERİ YOK SAYMALARINI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

"Almanya'yla alakalı konulardan biri de PKK, FETÖ, DHKP-C gibi örgütlerin Türkiye karşıtı faaliyetleri hususunda gerektiği kadar duyarlı olunmaması. Alman kurumlarının bunlara karşı daha etkin mücadele vermelerini bekliyoruz. Bu beklentilerimizi de kendilerine bizzat sunduk. Türkiye'de tutuklu olan bazı şahıslarla alakalı onların söylediklerine cevap olarak da gerçek bilgileri bize sormalarının daha iyi olacağını söyledik. Hadiseleri Türkiye'de kabine karşıtı veya başkan karşıtı olanlardan dinleyerek değil, resmi kanallardan da dinlemelerinin, ona göre adım atılmasının daha doğru olacağını ifade ettik. Hükümet karşıtlarıyla yürümekle sağlıklı neticeler alınamayacağını söyledik. FETÖ hususundaki yaklaşım farklılığı ortada. Bu, Merkel ile yaptığımız ortak basın toplantısında da açıkça fark edildi. Gerekli kanıt olmadığından söz ediyorlar. Tüm kanıtları kendilerine vermemize rağmen, mahkeme kararlarını iletmemize rağmen, bunların sanki yok sayılmasını anlamak olası değil."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal