Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! Biden Türkiye'ye Gelmeyi Çok İstiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın mensuplarıyla Azerbaycan dönüşünde buluştu. Gündeme dair de konuşan Erdoğan, Biden'ın Türkiye ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu.

17.06.2021-15:17 - (Son Güncelleme: 17.06.2021-15:48) Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! Biden Türkiye'ye Gelmeyi Çok İstiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'de NATO Zirvesi'ne katılmıştı. Zirvenin ardından Azerbaycan'a geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında eşi Emine Erdoğan ve beraber gittiği heyet vardı.

28 yıl sonra Ermenistan işgalinden kurtulan Şuşa'yı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile beraber gezdi ve ortak basın açıklamalarında bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ortak basın toplantısında iki müjdeyi de açıklamıştı. Azerbaycan seyahati sonrasında basın mensuplarıyla söyleşi gerçekleştirdi. Gündeme dair bir çok açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'de NATO Zirvesi'nin ardından görüştüğü ABD Başkanı Joe Bıden'ın Türkiye'ye davet ettiği ifade etti.

Basın mensuplarının Joe Bıden'a hediye ettiği kitap soruldu.

Sorulan soru şu şekildeydi: 

NATO'da terörle mücadele konusunda dünya liderlerine Türkiye'nin YPG/PKK, FETÖ ve DEAŞ'la mücadelesi konusunda İngilizce bir kitap takdim ettiniz. Türkiye'nin bu üç terör örgütleriyle mücadelesi hakkında çok somut deliller ortaya konuldu bu çalışmayla. Bununla ilgili reaksiyonlar nasıl oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu soruya şu şekilde yanıt verdi: ''Benim gerek sayın Biden'a gerekse diğer liderlere vermiş olduğum o kitapla alakalı onlar da tabi memnun kaldılar.'' dedi ve sözlerine devam etti: ''Terör evrensel bir sorundur. Bizim mücadelemiz sadece ülkemiz için değil, insanlık için bir mücadeledir.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın mensuplarıyla olan söyleşinin devamında ise ABD'nin teröre karşı tavrına değindi.

YANLIŞ YAPTIKLARINI ANLAYACAKLAR

Salonda bulunan gazetecinin, ''Terörle mücadele konusunda özellikle Suriye'nin kuzeyinde ABD'nin tavrı nasıl olacak?'' soruna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz her zaman ''iyi terörist, kötü terörist'' şeklindeki ikircikli tavırla, terörün yok edilemeyeceğini vurguladık. Terör örgütlerini destekleyenler, onlara cesaret verenler, ne büyük bir yanlış yaptıkları er ya da geç anlayacaklar. Ben şuna inanıyorum; biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Bu işin başka yolu yok. Biz güvenlik güçlerimize inanıyoruz, güveniyoruz. Çok ciddi manada oralarda bize gönül veren insanlar bu konuda bizim ne konumda olduğumuzu gayet iyi biliyorlar. Bunları da sayın Biden'la çok açık, net konuştum.'' dedi.

BIDEN'A S400- F35 YANITI

Salonda bulunan gazetecinin, ''F-35 konusunda Türkiye'nin görüşlerinin değişmediğini Biden'a ilettiğinizi ifade ettiniz. ABD'nin F-35 konusunda görüşü değişti mi? Biden'dan aldığınız net yanıt ne oldu?'' sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin dedim. biz F-35'te üzerimize düşeni yaptık ve parasal olarak vermemiz gerekenleri verdik. S-400 ile ilgili olarak da biz sizden Patriot istedik, siz vermediniz; tam aksine üslerimizde bulunanları da aldınız. Dolayısıyla biz ne yapacaktık? Başımızın çaresine bakacaktık.'' dedi.

JOE BIDEN TÜRKİYE'YE ZİYARETTE BULUNMAK İSTEDİĞİNİ BELİRTTİ

Salonda basın mensuplarıyla buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın mensubu bir kadının, '' Siz de Biden'ı Türkiye'ye davet etmiştiniz. Bunun ilgili bir takvim belirlendi mi?'' sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''(Biden) dedi ki şu an aşırı yoğun programlarıma rağmen, bunları yoluna koyduktan sonra özellikle bir Türkiye seyahati yapmak istiyorum.'' dediğini aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal