Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 Eylül'de Açılışını Yapacak! Ankara-Sivas Arası YHT İle 2 Saate Düşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi'nin yıl dönümü, 4 Eylül'de Sivas'ta Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışını gerçekleştirecek. Açılacak yeni hatla birlikte Ankara-Sivas arası mesafe 12 saatten 2 saate düşmüş olacak.

27.08.2021-09:10 - (Son Güncelleme: 27.08.2021-17:16) Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 Eylül'de Açılışını Yapacak! Ankara-Sivas Arası YHT İle 2 Saate Düşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yol medeniyettir" düsturuyla çalışan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Ankara-Sivas, Konya-Karaman hızlı tren hatlarının açılışını 4 Eylül cumartesi günü yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı açılış töreninde 2008'de temeli atılan Ankara-Sivas ile 2012 yılında temeli atılan Konya-Karaman hızlı tren hatlarının açılışı aynı gün yapılacak.

SİVAS-ANKARA ARASI 2 SAATE DÜŞÜYOR

Sivas Kongresi'nin yıl dönümü olan 4 Eylül tarihinde hizmete girecek olan Ankara-Sivas hattı ile kara yoluyla ortalama 4, tren yoluyla 12 saat süren Sivas-Ankara seyahat süresi 2 saate düşecek.

Ankara-Sivas YHT Projesi'nde, uzunluğu 393 kilometre olan tren saatte 250 kilometre hız ile elektrikli ve sinyalli olarak çalışacak. YHT güzergâhında Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmağdeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere toplam 8 istasyon olacak. İlerleyen zamanlarda Yozgat'a da yeni bir YHT garı da yapılması planlanıyor.

Bunun yanında, projede 49 adet tünel, 53 adet viyadük, 217 adet alt/üst geçit, 611 adet köprü/menfez inşaası yapılarak 108 milyon metreküp kazı, 29 milyon metreküp dolgu yapıldı.

KONYA-KARAMAN HATTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 237 kilometrelik Konya-Karaman-Ulukışla (Niğde) Hızlı Tren Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Konya-Karaman hattının 102 kilometrelik kısmını da 4 Eylül cumartesi günü hizmete açacağını duyurdu.

Projeyle birlikte Konya, Karaman, Adana arasında 200 kilometre/saat hıza uygun hızlı tren hattı, Konya ve Ulukışla üzerinden gelen yükler, Mersin ve İskenderun limanlarına daha hızlı aktarılmış olacak. Günlük 34 çift tren kapasitesine sahip olan hattın kapasitesi 3 kat artmış olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal