Cumhurbaşkanı Erdoğan 3600 ek göstergeyi ne zaman açıklayacak, kimleri kapsayacak?

Bu hafta yapılacak olan Kabine Toplantısı, 3600 ek gösterge ilgili açıklamalar sebebiyle büyük bir merak içinde takip edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3600 ek gösterge konusunda ne gibi açıklamalar yapacağı gündemi meşgul ediyor. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan 3600 ek göstergeyi ne zaman açıklayacak, kimleri kapsayacak? Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

06.06.2022-09:47 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-09:47) Cumhurbaşkanı Erdoğan 3600 ek göstergeyi ne zaman açıklayacak, kimleri kapsayacak?

Her hafta Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı’nın 6 Haziran 2022 Pazartesi günü yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3600 ek gösterge konusundaki yeni formülü açıklayacağı haberleri sebebiyle milyonlarca kişi yeni Kabine Toplantısı açıklamalarını ayrı bir dikkatle takip edecek. Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrasındaki açıklamaları merak içerisinde bekleniyor. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan 3600 ek göstergeyi ne zaman açıklayacak, kimleri kapsayacak?

Kabine toplantısı ne zaman?

Kabine Toplantısı 6 Haziran Pazartesi yani bugün yapılacak. Cumhurbaşkanlığı’nın programına göre belirlenen toplantının bugün saat 14:00'te başlayacağı öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise akşam 19.00 sularında alınan kararları açıklayacağı tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3600 ek göstergeyi ne zaman açıklayacak, kimleri kapsayacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün milyonların merakla beklediği 3600 ek gösterge konusunda önemli açıklamalar yapmıştı. Kabine Toplantısı sonrasında 3600 ek gösterge konusuna da değineceğini söyleyen Erdoğan, ‘’Yarınki Kabine Toplantımızın ardından yapacağımız Millete Sesleniş konuşmamızda bu hazırlığı detaylarıyla anlatacağım. Bugün burada sadece daha önce söz verdiğimiz 4 meslek grubunu değil 5 milyonu aşkın memurumuzun ve emeklilerin tamamını ilgilendiren bir formülle bu meseleyi çözdüğümüzün müjdesini paylaşmak istiyorum." ifadelerine yer verdi.

Erdoğan 3600 ek gösterge

Son Kabine Toplantısı’nda hangi kararlar alındı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mayıs ayında yapılan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki müjdeyi peş peşe duyurarak, "Yoklama kaçağı gençlerimize bedelli yolunu açıyoruz. Açık cezaevlerindeki hükümlülerin ise Covid-19 izinlerini, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıyoruz" dedi. Öte yandan Erdoğan, Milli Uzay Programı kapsamında bir Türk vatandaşının uzay istasyonuna gönderilmesi sürecinin başladığını açıkladı. Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri de kullanmıştı:

"Küresel güvenlik ve ekonomi krizine bu gözle baktığımız için geçici sorunlar karışında paniğe kapılmıyoruz. Hedeflerimize daha hızlı yol almayı tercih ediyoruz. Bu arada 85 milyon vatandaşımızın her biri için konjönktürün getirdiği sıkıntıları karşılamak için geri adımda durmuyoruz. Asgari ücret artışı, memur ve emekli maaşlarına yapılan yüksek zamlar, destek ve sübvansiyon gibi paketler, bu yaklaşımımızın karşılığıdır. Önümüzdeki aylarda bu doğrultuda yeni adımlar atarak, hayat pahalılığının insanlar üzerindeki yükü azaltmasını sürdüreceğiz. Geçmişte ülkemizi vesayet güçleri, darbecilerle istedikleri gibi yönlendirenler, kendi içlerindeki çürümeye bakmadan hala ülkemizi yönlendirmeyi düşünüyor. Bu konuda sergilenen tavırlar, karşımızdakilerin hak, özgürlük ve ekonominin karşısındaki hususlarından değil çıkarlarının endişelerinden kaynaklanıyor."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal