Cumhur İttifakı’dan yerel seçim hamlesi: Adaylık için sürpriz isim

Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimler öncesi AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nda çalışmalar hızlandırıldı. İstanbul’da aday olacak ismin sürpriz birisi olacağı ifade ediliyor.

31.07.2023-10:01 - (Son Güncelleme: 31.07.2023-17:23)

Muhalefet kanadındaki belirsizlik sürerken Cumhur İttifakı’nda ise aday olacak olan ismin kim olacağı merak ediliyor. Kulislerde eski bakanlardan Murat Kurum'un adı ön planda. Kurum haricinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Esenler Belediye Başkanı Göksu, Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen'in isimleri de konuşuluyor. Erdoğan'ın İzmir planı da merak ediliyor.

Hem AK Parti hem de MHP'nin hedefinde CHP belediyeleri var. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Mersin gibi şehirler hedefleniyor. Eski bakanın adı da adaylık için geçiyor.

Cumhur İttifakı Yerel Seçim

Antalya’da Bakan Ersoy gösterilebilir

Mynet’te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, turizm kenti olan Antalya'yı CHP'den geri almak istiyor. Bu nedenle Cumhur İttifakı'nın ortak adayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy olabilir.

İzmir’e eski TFF Başkanı 

İzmir için de Eski TFF Başkanı Mahmut Özgener'in adı geçiyor. Mahmut Özgener, İzmir'de daha önce belediye başkanlığı yapan Osman Kibar'ın torunu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal