Cuma Namazında Mehmetçik İçin Dualar Edildi

Cuma namazında camilere giden vatandaşlar İdlib’de alçak saldırının ardından şehit olan ve görevde olan Mehmetçik için dua etti.

28.02.2020-15:06 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-15:06) Cuma Namazında Mehmetçik İçin Dualar Edildi

24 Ocak'ta 6,8 şiddetindeki depremin meydana geldiği Elâzığ’da vatandaşlar, Cuma namazını kılmak için İzzetpaşa Camisi başta olmak üzere şehirdeki tüm camileri doldurdu.

Cuma namazında dualar, Suriye'de hem şehit düşen ve hem de vatan savunması ile mazlumlar için mücadele eden Mehmetçik için edildi.

Cuma Namazı hutbesinin konusu ise “Hak uğruna mücadelemiz, birlik ve beraberlik ruhumuz” oldu.

Mehmetçik için dua ettiklerini ifade eden vatandaşlar, onlar sayesinde bu vatan topraklarında rahat ve huzurla yaşayabildiklerini kaydetti.

ŞANLIURFA'DA ŞEHİTLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Suriye'nin İdlib şehrinde Esed rejiminin hain hava saldırısı neticesinde şehit düşen 33 asker için Şanlıurfa'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Şanlıurfa Müftülüğünce cuma namazını müteakip, İdlib'de Esad rejiminin hava saldırısı sonucu şehit olan 33 asker için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Balıklıgöl platosundaki Dergâh Camisi'nde kılınan namaza yüzlerce vatandaş katıldı.

Namazın ardından şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Dualar okunduktan sonra camide Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif'i ziyarete açıldı

Birlik ve beraberlik mesajlarının verilmesinin ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, vatandaşlarla selamlaştı.

ÇAMLICA CAMİSİ'NDE ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ

Büyük Çamlıca Camisi'nde kılınan cuma namazı öncesinde, İdlib'de şehit olan 33 Mehmetçik için dua merasimi gerçekleştirildi. “Hak uğrunda mücadelemiz, birlik ve beraberlik ruhumuz” konulu cuma hutbesinde şehitler anıldı.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı, İdlib'den 33 askerimizin şehit düştüğü haberi sonrası cuma hutbesini şehitlere ayırdı. 

ŞEHİTLER İÇİN KUR'AN-I KERİM OKUNDU, DUALAR EDİLDİ

Amasya'da şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Suriye'nin İdlib şehrinde hain saldırıda şehit düşen 33 Mehmetçik için Amasya Sultan Bayezid Camisi'nde Cuma namazı öncesi Kur'an-ı Kerim okundu.

Şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Amasya İl Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu dua etti. Vatandaşlar hep bir ağızdan dualara "Âmin" sesleri yükseldi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal