23.07.2022-17:23 (Son Güncelleme:23.07.2022-18:03)


1

Bir adam Cübbeli'ye "hocam ahirette hurilerimiz olacak karılarımızı ya kıskanırsa" diye sordu.



2

Bunun üzerine Cübbeli "hanımlarımızın kıskançlık damarları alınacak öyle duygular besleyemecek bir de onlarla orada uğraşmayalım" dedi.



3

Kadınların da hurileri de olacak mı?

Kadınların da hurileri de olacak mı?

"Allah, mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara devamlı kalacakları, içlerinden ırmaklar akan cennetler, Adn Cennetlerinde hoş meskenler vaad etmiştir. Allah'ın rızası için en büyük mükâfattır. İşte büyük kurtuluş budur."



4

"Cennet ehli cennete girdiklerinde bir vazifeli şöyle seslenir: 'Şüphe yok ki, siz cennette ebedî yaşayacak ve hiç ölmeyeceksiniz. Hastalanmayacak ve devamlı sıhhatli bulunacaksınız. Sonsuz nimetlere mazhar olacak ve hiçbir zaman hüzün ve keder görmeyeceksiniz.' "



5

"Onların vücutlarının güzelliği ile letafetinden dolayı her birinin baldırındaki kemiğin iliği etinin üstünden görünür. Onların aralarında ne ihtilâf vardır ne düşmanlık ne de çekememezlik."



6

"Muhakkak, sizden biriniz cennetin en alt derecesinde bulunsanız bile, ona Allah'ın emri ile melekler tarafından, 'Gönlünden geçenleri iste!' denir. O da devamlı temenni eder durur. Bunun üzerine ona, 'Kalbinden geçenleri tamamen temenni ettin mi?' diye sorulur. 'Evet' cevabı verince, 'Muhakkak temenni ettiğin şeyler bir misli fazlasıyla sana verilecek' denir."



7

Kur'ân-ı Kerim'in sadece bir âyetinde geçen "gılman" tâbiri vardır. 52. Sûre olan, Tûr Sûresi 24. âyetinde: "Etraflarında, sedeflerinde saklı inciler gibi tertemiz gılmanlar dolaşır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr