Covid-19’u Atlatan 5 Yaşındaki Miray ve Ailesi Taburcu Edildi

Çorum’da hastanede gördükleri tedavi sonrası Covid-19’u atlatarak iyileşen 5 yaşındaki Miray, ağabeyi ve babası ile birlikte sağlık personelinin alkışları arasında uğurlandı. Aynı zamanda geçtiğimiz ay İtalya'dan dönerek önlem amaçlı hastanede bulunan bir kişi de aynı gün taburcu oldu.

13.04.2020-16:31 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-17:27)

Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Yeşilköy'de ikamet eden Zafer Kapaklıkaya, yaklaşık 8 gün önce grip şikayetiyle İlçe Devlet Hastanesine gitti.

Buradan Çorum'a gönderilen Kapaklıkaya'nın Covid-19 testi pozitif sonuç verince ilk olarak kendisi, daha sonra ise birkaç gün sonra 5 yaşındaki kızı Miray ve 12 yaşındaki oğlu Mustafa hastanede tedavi altına alındı.

Hastanedeki tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuşan Kapaklıkaya ailesi, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden taburcu edildi.

EVDE KAL ÇAĞRISI YAPARAK SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR ETTİLER

Hastaneden taburcu edilen Kapaklıkaya kardeşler, “evde kal” çağrısında bulunarak sağlık personeline kendileriyle ilgilendikleri için teşekkür etti.

İlk olarak normal grip şeklinde virüsün başladığını ifade eden baba Zafer Kapaklıkaya, “Virüse ne zaman yakalandığımızı biz de bilmiyoruz. Normal gribi atlatamayınca doktora başvurdum. Kargı İlçe Devlet Hastanesi'nde testlerim pozitif çıkınca 6 Nisan'da buraya geldim. Hastaneye düşmeyince kimse anlamıyor. Bizim de aynısıydı. Maske takmadık. Bundan korunmak için önce maske taksınlar. Evden çıkmasınlar” ifadelerini kullandı.

Anne Gülhanım Kapaklıkaya ise, “Allah doktorlarımızdan, hemşirelerimizden razı olsun. Sonsuz bir hizmet vardı” dedi.

İTALYA'DAN GELDİ ÖNLEM AMAÇLI HASTANEYE ALINDI

Aynı zamanda geçen ay İtalya'dan yurda dönen ve öksürük nedeniyle hastaneye kontrol amacıyla yatırılan kişinin de Covid-19 testi negatif sonuç verince taburcu oldu.

12 Mart'ta İtalya'dan döndüğünü 14 gün boyunca evinde karantinada kaldıktan bir hafta sonra öksürük şikayetiyle hastaneye gittiğini kaydeden Murat Yılmaz ise, “Öksürük şikayetim ve İtalya'dan gelmem nedeniyle gözetim altında tutuldum. Sonuçlarım negatif çıktı. Şu anda taburcu oluyorum. Sağlıkta İtalya ile Türkiye arasında çok çok fark var. Gerçekten Avrupa Türkiye'yi kıskanıyor dedikleri kadar var. Avrupa ile Türkiye'deki hizmet ölçülemez” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal