Covid-19'a 'Grip' Diyen Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro: 'Artık Ticaret Canlanmalı'

Salgın sebebiyle yaşanan ölümlerin günlük sayısının bini aştığı Brezilya'nın Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'dan tepki çeken bir açıklama geldi. Bolsonaro, ülkede kapalı ticareten başlaması yönünde açıklamalar yaptı.

23.06.2020-09:07 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-08:49) Covid-19'a 'Grip' Diyen Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro: 'Artık Ticaret Canlanmalı'

Coronavirüsün Brezilya'da tepe noktaya çıktığı dönemde salgını "küçük bir grip" olarak niteleyen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro bu kez deülkede ticaretin başlaması yönündeki kararıyla tepki çekti.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNÜ SUÇLADI
Yerel gündemden yandıyan açıklamalara göre, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, bir televizyon programında, ülkesinde 50 bini aşkın can kaybına yol açan coronavirüs için "Belki de Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı hatalar nedeniyle bu sorun biraz abartıldı." ifadesini kullandı.

 

TİCARİ AÇILMAYA BAŞLAMA ÇAĞRISI
Bolsonaro, ekonominin canlanmasına işaret ederek "Kırsal kesim durmadı ama birçok şehir ve eyalet durdu. Ekonomiyi iyileştirmek kolay olmayacak bu yüzden valilere ve belediye başkanlarına, elbette sorumlu bir şekilde, ticari açılmaya başlama çağrısında bulunuyoruz." açıklamasını yaptı.

BREZİLYA'DA SON DURUM
Bunun yanı sıra açıklanan en güncel verilere göre brezilya'da coronavirüs nedeniyle bir günde 654 kişi yaşamını yitirdi. Toplamda ise 51 bin 271 kişi coornavirüs nedeniyle can verdi.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal