Covid-19 Ücretsiz İzin Ekranı Sgk

Coronavirüs sürecinde ücretsiz izin nasıl alınır? Ücretsiz izin kapsamında neler yapılmalıdır? İşte tüm sorularınızın cevabı haberimizde...

09.06.2020-15:57 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-15:54) Covid-19 Ücretsiz İzin Ekranı Sgk

Covid-19 ücretsiz izin ekranı sgk kapsamında başvuruların nasıl yapılması gerektiğini sizin için derledik. Aynı zamanda salgın döneminde ekonomi ve çalışma hayatına dahil olan kişilerin genel koşulları ile alakalı da incelemeler gerçekleştirdik. Bu bilgileri almak isteyen kişilerin haberimize bir göz atması yeterli!

Ücretsiz İzin Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Covid-19 ücretsiz izin ekranı sgk kapsamında gerekli olan başvuruları e-devlet üzerinden tamamlayabilirsiniz. Sosyal mesafe kuranlın ihlal edilmemesi ve kişilerin sağlıklarını korumaya devam edebilmeleri için neredeyse tüm başvuruların online şekilde tamamlanmasına büyük önem veriliyor.

  • Salgının temel detaylarına bakıldığı zaman özellikle ücretsiz izin ile alakalı kişilerin memnun kalmadıkları görülüyor. Birçok özel kurumsal firma işçilerinin bu süreç içerisinde işlerini olabildiğince online şekillendirmesini sağlamış ve tam maaş yatırmaya devam etmiştir.
  • Online çalışma imkanı olmayan kurumların ise gerekli kurumsal yapıyı oturtmamaları durumunda kişilere ücretsiz izin verdiği fark ediliyor.
  • Ücretsiz izin sürecinde kişilerin sigorta primleri yatırılmaya devam edecektir. Bu konuda bir eksiklik fark edildiği zaman durumu en kısa süre içerisinde yetkililere bildirebilirisiniz.
  • Devletin işçi çalıştıran yeni işletmelere sunmuş olduğu sigorta yardımı da devam edecektir. Bu alanda istihdam aşamasının özellikle ne derece büyük verimlilik ile devam ettiği ve ne derece kapsamlı biri alt yapının geliştirildiği net şekilde görülüyor.

Bu hususlara bakıldığı zaman işçi çıkarma yasağının tamamlanmasından ve sürenin dolmasından sonra hangi firmanın kaç adet işçi çıkaracağı büyük bir ilgi ile merak ediliyor.

Kamu Çalışanları Hakkında Temel Gelişmeler Nelerdir?

Covid-19 ücretsiz izin ekranı sgk kapsamında incelemeler yapılırken kamu sektöründe çalışan kişilerin salgın döneminde genel koşullarının özel sektöre göre çok daha ön planda olduğunu siz de fark edebilirsiniz.

  • Kamu çalışanları ile alakalı incelemeler yapıldığında kronik rahatsızlığı olan kişilerin özellikle uzun dönemli biri biçimde salgın tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar ücretli izne çıkarıldığı görülüyor.
  • Sahada çalışan ve kronik rahatsızlığı olmayan kişilerin de esnek çalışma saatlerine dönüş yapacağı görülmektedir.
  • Esnek çalışma saatleri ile kurumlarda kişi yoğunluğunun azaltılması ve personelin korunması temel adım olarak belirlenmiştir.
  • 1 Haziran itibari ile normalleşme başlamış olsa dahi kişilerin kronikl rahatsızlık sahibi olduklarını belge ile tasdik etmeleri durumunda işe gitmemeye devam edebileceği de belirtilmiştir.

Bu detaylara bakıldığı zaman özel sektörde ücretli izin sunan ve performans konusunda da herhangi bir kıstas koymayan firma sayısının oldukça kısıtlı olduğunun da dile getirilmesi gerekir.

Global Ekonomide Durum Nedir?

Global ekonomide meydana gelen çalkantıların tüm ülkelerde hissedildiği görülmektedir işsizlik ya da ekonomik manada nakit sıkıntısının sadece ülkemizde değil coğrafya fark etmeksizin tüm ülkelerde kendini gösterdiği görülüyor. Fransa gibi gelişmiş kategorisinde yer alan ülkeler dahi son yılların en yüksek işsizlik oranını görmüştür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal