Covid-19 Suudi Arabistan Kraliyet Üyelerine Bulaştı!

Yeni tip coronavirüs salgını Suudi Arabistan hanedanlığını sardı! Riyad Valisi Faysal bin Bandar bin Abdulaziz Saud'un (77) da içinde yer aldığı Suudi Arabistan kraliyet mensubu olan 150 kişi coronavirüse yakalandı.

09.04.2020-09:48 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-11:23) Covid-19 Suudi Arabistan Kraliyet Üyelerine Bulaştı!

Yeni tip coronavirüs salgını Suudi Arabistan hanedanlığını sardı! Riyad Valisi Faysal bin Bandar bin Abdulaziz Saud'un (77) da içinde yer aldığı Suudi Arabistan kraliyet mensubu olan 150 kişi coronavirüse yakalandı.

İlk vakasının 6 hafta önce görüldüğü Suudi Arabistan'da, Riyad Valisi Faysal bin Bandar bin Abdulaziz Saud'un da aralarında yer aldığı 150 Suud hanedanı mensubunun Covid-19 testi pozitif sonuçlandı.

Başkentteki Kral Faysal Uzman Hastanesi'ne acil notuyla gelen talimatta, "ülke çapındaki önemli şahsiyetler için talimatların beklenmesi, kaç vakayla karşılaşılacağının henüz bilinmediği ancak kronik hastaların hastaneden tahliye edilmesi" gerektiği belirtildi.

Öte yandan hastanede müşahede altında tutulan vakaların, kraliyet mensuplarının tedavi için yerleşmesi sebebiyle başka bir hastaneye transfer edileceği dile getirildi.

KRAL SELMAN BİN ABDULAZİZ, ADADA KARANTİNAYA MI GİRDİ?

Sağlığı merak konusu olan 84 yaşındaki Kral Selman bin Abdulaziz'in Kızıl Deniz kıyısındaki Cidde kentine yakın bir adadaki sarayda karantinaya girdiği belirtilirken, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın da yanında birçok bakanla bu bölge yakınında bir saraya kapandığı dile getirildi.

SERT ÖNLEMLER ALINDI

Bununla birlikte Suudi Arabistan yönetiminin, tüm hava ve kara sınırını kapatması, bazı vilayetlerde tüm gün sokağa çıkma yasağı, umre ziyaretlerini durdurması, cemaatle namazın yasak hale gelmesi gibi aldığı sert önlemlerin arkasında Covid-19'un hanedan mensuplarına bulaşmasının olduğu öngörülüyor.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal